• 2024. gada 26. jūlijs 10:07
  • Delfi
  • 8

No amata atkāpies Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Avotiņš

No amata atkāpies Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Edgars Avotiņš

Smiltenes novada dome piedzīvojusi būtiskas izmaiņas, jo no amata atkāpies domes priekšsēdētājs Edgars Avotiņš. Lēmums par atkāpšanos tika pieņemts pēc tam, kad Avotiņš nesagaidīja nepieciešamo deputātu atbalstu nekustamo īpašumu atsavināšanai, kas bija viens no viņa izvirzītajiem mērķiem.

Atteikšanās no turpmākās darbu veikšanas

Avotiņš, kurš pārstāv Nacionālo apvienību (NA), apliecināja, ka šis lēmums nav bijis viegls. Viņš atzīmēja, ka, neskatoties uz paveikto darbu un centieniem, trūkstošais atbalsts no deputātiem ir licis viņam izvērtēt savu nākotni amatā. "Es jūtu, ka ir pienācis laiks atkāpties, lai dotu iespēju citiem turpināt darbu un nostiprināt drošu un stabilu vidi novadā," sacīja Avotiņš.

Kādas izmaiņas gaidāmas Smiltenes novadā?

Smiltenes novada iedzīvotājiem ir jāgaida pārejas posms, kamēr tiks izvēlēts jauns domes priekšsēdētājs. Šobrīd valda neskaidra situācija attiecību starp domes locekļiem, un ir būtiski, lai jaunais vadītājs varētu panākt vienprātību starp dažādajiem politiskajiem spēkiem. Novadā ir nepieciešama stabilitāte un atbalsts, lai turpinātu attīstīt īpašumu atsavināšanas plānus, kas ir svarīgi vietējās infrastruktūras uzlabošanai.

Reakcijas no politiskajām partijām

Dažas politiskās partijas jau izteikušas atbalstu Avotiņam un apliecinājušas, ka viņa atkāpšanās ir solis pareizajā virzienā, lai sekmētu efektīvāku sadarbību starp domes locekļiem. Citas partijās izteikušās kritiski, norādot uz nepieciešamību saglabāt stabilitāti un nepārvērst šo situāciju par politisko krīzi. Kopumā Smiltenes novadā valda bažas par nākotni un to, kā šī izmaiņa ietekmēs pašvaldības darbību. Avotiņa atkāpšanās signalizē par vispārēju situācijas izvērtēšanu un nepieciešamību uzlabot iekšējo sadarbību, lai novads varētu attīstīties un nodrošinātu labākus dzīves apstākļus saviem iedzīvotājiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas