• 2024. gada 17. aprīlis 14:30
  • Delfi
  • 15

No daļēja redzes zuduma nepasargā pat ķivere – elektroskrejriteņu traumas nežēlo

Elektroskrejriteņu braucēji riskē ar nopietnām traumām

Ēriks Bērziņš nopirka elektroskrejriteni, lai ietaupītu naudu, un brauca ar to pa ierasto maršrutu caur Mežaparku. Tomēr viņa pēdējais brauciens ar šo transportlīdzekli beidzās slimnīcā ar vairākiem sejas lūzumiem un daļēju redzes zudumu. Valsts policija un PSKUS mediķi uzsver, ka pat ķivere nepasargā no traumām, ja elektroskrejriteņu braucēji nav uzmanīgi un ievēro satiksmes noteikumus.

Tendences elektroskrejriteņu traumās

Portāls "Delfi" veica sarunas ar Valsts policiju un PSKUS mediķiem, lai noskaidrotu biežākās tendences elektroskrejriteņu traumās. Ir konstatēts, ka daudzi traumējumi notiek sakarā ar saskarsmi ar citiem transportlīdzekļiem vai ganāmpulkiem, kā arī dēļ braukšanas pa nesakoptiem vai nepiemērotiem ceļiem.

Rīcība, redzot vecākus ar elektroskūteriem un bērniem

Valsts policija un PSKUS mediķi uzsver, cik svarīgi ir, lai vecāki būtu uzmanīgi, pārvadājot savus bērnus ar elektroskūteriem. Bērniem būtu jāvalkā aizsardzības ekipējums un jābūt ikvienam transportlīdzeklim atbilstošam vecumam un prasmēm. Vecākiem jānodrošina, ka bērni tiek pienācīgi apmācīti un uzraudzīti, lai novērstu iespējamās traumas un negadījumus.


Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas