• 2024. gada 16. septembris 07:59
  • LSM
  • 5

No trešdienas militārās mācības «Namejs» notiks arī Rīgas teritorijā

Militārās mācības «Namejs» Rīgā

No trešdienas, 18. septembra, līdz svētdienai, 22. septembrim, Latvijas galvaspilsētā Rīgā notiks visaptverošo valsts aizsardzības mācību «Namejs» aktīvā fāze. Šīs mācības ir daļa no valdības centieniem stiprināt valsts drošību un aizsardzības kapacitāti, un tās ietvers dažādas aktivitātes, kas saistītas ar karavīru un militārās tehnikas pārvietošanos.

Kullulē pulcējas karavīri un militārā tehnika

Paredzams, ka militārās tehnikas un karavīru pārvietošanās galvenokārt būs redzama Rīgas apkaimēs, tostarp Voleru, Daugavgrīvas, Āgenskalna, Torņkalna, Kundziņsalas, Sarkandaugavas, Čiekurkalna, Teikas, Dārzciema un Latgales priekšpilsētu rajonos. Zemessardzes 1. Rīgas brigāde aicina iedzīvotājus atrast izpratni un pacietību, jo mācību laikā var būt ierobežota satiksme un palielināts militāro transportlīdzekļu skaits uz ceļiem.

Iedzīvotāju izpratne un atbalsts

Zemessardzes pārstāvji uzsver, ka šīs mācības ir svarīgas, lai sagatavotu karavīrus reālām situācijām un nodrošinātu valsts drošību. Iedzīvotājiem tiek lūgts izrādīt atbalstu un sapratni, jo militārās aktivitātes ir svarīgas ne tikai militārās gatavības celšanai, bet arī sabiedrības drošības nodrošināšanai.

Izglītība un informācija par mācībām

Visi interesenti tiek aicināti sekot līdzi informācijai par mācībām un to norisi, lai iegūtu detalizētāku izpratni par notiekošo. Zemessardze plāno sniegt informāciju par mācību gaitu un drošības pasākumiem, lai nodrošinātu informētību un sagatavotību visiem rīdziniekiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas