• 2024. gada 25. jūlijs 13:54
  • TV3
  • 14

Noskaidroti lielākie nodokļu maksātāji Latvijā

Latvijas nodokļu maksātāju rangs 2022. gadā

Pagājušajā gadā Latvijas nodokļu maksātāju saraksts palika stabils, lielākā daļa uzņēmumu turpināja sniegt būtisku ieguldījumu valsts budžetā. Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir publicējis datus par 2022. gada lielākajiem nodokļu maksātājiem, un šogad vadošo pozīciju saglabāja SIA “Orlen Latvija”.

SIA “Orlen Latvija” — līderis nodokļu maksāšanā

SIA “Orlen Latvija” jau otro gadu pēc kārtas ir lielākais nodokļu maksātājs Latvijā. Uzņēmums, kas ir daļa no vienas no vadošajām naftas un enerģijas uzņēmumu grupām Centrālajā un Austrumeiropā, ir sasniedzis ievērojamus rezultātus un veicina valsts ekonomikas attīstību, nodrošinot nozīmīgus ieņēmumus budžetā.

Otrā un trešā vieta

Otrajā vietā ierindojās SIA “Maxima Latvija”, kas ir viens no vadošajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem Latvijā. Savukārt trešo vietu ieņem SIA “Latvijas Dzelzceļš”, kas ir valsts nacionālā transporta uzņēmums. Šie uzņēmumi, līdzīgi kā “Orlen Latvija”, demonstrē spēcīgu ekonomisko aktivitāti un milzīgu ieguldījumu valsts attīstībā.

Nodokļu maksātāju nozīme ekonomikā

Nodokļu maksātāji ir svarīgākais valsts finansējuma avots. Viņu samaksātie nodokļi atbalsta sabiedrisko pakalpojumu nodrošināšanu, izglītību, veselības aprūpi un iek infrastrukūras attīstību. Tādēļ ir svarīgi, lai uzņēmumi turpinātu nodrošināt stabilas un ilgtermiņa nodokļu maksāšanas prakses.

Secinājumi un nākotnes izaicinājumi

Jaunākie dati par lielākajiem nodokļu maksātājiem liecina par stabilu biznesa vidi Latvijā. Tomēr turpmākajos gados valdībai būs jārisina jautājumi par nodokļu politiku, lai veicinātu mazo un vidējo uzņēmumu izaugsmi un nodrošinātu taisnīgu konkurenci tirgū.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas