Noteikts šī gada lielākais Latvijas ķirbisDārzs un māja
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 10:19
  • TV3
  • 3

Noteikts šī gada lielākais Latvijas ķirbis

Rudens ražas svinības un ķirbju čempionāts

Šī gada rudens periodā, godinot Latvijas ražas sezonu, “Maxima Latvija” ir noteikusi šī gada vērienīgākos ķirbjus, piedaloties “Latvijas lielākajā ķirbja čempionātā”. Pasākums pulcēja lietpratējus un gardēžus no visiem Latvijas novadiem.

Ķirbju pieteikšana un novadi

Šogad ķirbju čempionātam tika pieteikti 30 ķirbji no deviņiem Latvijas novadiem, kas apliecina šī pasākuma popularitāti un lielo dalībnieku interesi. Pieteikumus iesniedza audzētāji no Ādažu, Dienvidkurzemes, Dobeles, Gulbenes, Kuldīgas, Limbažu, Saulkrastu, Siguldas un Ventspils novadiem, kas vēlas demonstrēt savu prasmi un ieguldījumu Latvijas lauksaimniecībā.

Fināla norise Vērmanes dārzā

Uz čempionāta finālu Vērmanes dārzā tika atvesti 11 finālistu ķirbji. Šo ķirbju mērīšanas un svēršanas procesā piedalījās Latvijas spēkavīri Māris Krievelis un Aivars Šmaukstelis, kuri savā unikālajā stilā pievērsa uzmanību pasākuma būtiskajai nozīmei.

Ķirbju rekordu pētniecība

Šī gada čempionāts ne tikai svinēja agrāko rudens ražu, bet arī izcēla Latvijas lauksaimnieku centienus audzēt lieliskus un nenovērtējamus dārzeņus. Pasākums radīja iespēju ne tikai sacensties, bet arī dalīties pieredzē un popularizēt Latvijā audzētu produkciju. Mikroklimats un augsne Latvijā ļauj audzēt izcilus ķirbjus, tāpēc ir pamats cerēt, ka nākamajos gados redzēsim vēl iespaidīgākus rekordu ķirbjus šajā tradīcijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas