• 2024. gada 27. jūlijs 00:01
  • Delfi
  • 13

Notrieca no kājām un aizbēga. Cik bieži negadījumos ar elektroskrejriteni cieš gājēji

Traģisks negadījums Liepājā

Liepājā notikusi satraucoša situācija, kad Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Indra Štāle tika notriekta no kājām ar elektroskrejriteni. Negadījums noticis tieši pie viņas darba vietas, un, kā viņa norāda, brīdi pirms sadursmes nebija iespējams paredzēt. "Es viņu pat neredzēju. Tikai jutu triecienu un aizlidoju, sāpīgi piezemējoties," viņa atceras par notikušo.

Negadījuma sekas

Pēc negadījuma, zēns, kurš izraisīja sadursmi, no notikuma vietas aizbēga, atstājot cietušo ne vien ar izbīli, bet arī ar smagām traumām. Indras kāja šobrīd joprojām ir ģipsī, un viņai ir jāiziet ilgs rehabilitācijas process. Šāds incidents liek uzdot būtiskus jautājumus par drošību uz ietvēm, kur gājēji varētu justies aizsargāti.

Elektroskrejriteņu izplatība un risks gājējiem

Elektroskrejriteņi kļūst arvien populārāki, taču viņu lietošana uz ielām un ietvēm rada papildu riskus gājējiem. "Delfi" veica pētījumu, lai noskaidrotu, cik bieži gājēji cieš no sadursmēm ar elektroskrejriteņiem. Rezultāti liecina, ka šāda veida negadījumu skaits pēdējos gados ir strauji pieaudzis, radot bažas par drošību pilsētas ielās.

Vai gājēji ir drošībā?

Šajā kontekstā ir jāuzdod jautājums – vai gājēji ir drošībā savās ikdienas gaitās? Daudzi eksperti uzskata, ka ir nepieciešami stingrāki noteikumi par elektroskrejriteņu izmantošanu, lai samazinātu riskus. Tiek aicināts uzlabot izglītību par drošību uz ceļa un veidot infrastruktūru, kas nodrošinātu drošāku pārvietošanos visiem satiksmes dalībniekiem. Šāda veida negadījumi kā Indras Štāles ir jāuzskata par brīdinājumu, kas aicina sabiedrību un likumdevējus rīkoties, lai nepieļautu līdzīgas traģēdijas nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas