Okupētajās Ukrainas teritorijās notiesā pat par mazākajiem žestiem
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 20:12
  • LSM
  • 4

Okupētajās Ukrainas teritorijās notiesā pat par mazākajiem žestiem

Okupēto teritoriju reālijas

Ukrainas varasiestādes ziņo, ka vairāk nekā 20 000 cilvēku ir ieslodzīti, apsūdzēti par it kā politiska rakstura noziegumiem okupētajās Ukrainas teritorijās. Šie skaitļi norāda uz nopietnu cilvēktiesību krīzi, kurā ikviens var saskarties ar sekām pat par mazāko žestu atbalsta izteikšanu Ukrainai.

Vārda brīvības trūkums

Okupētajās teritorijās vārda brīvība ir praktiski neeksistējoša. Iedzīvotājiem nav iespējas brīvi izteikt savas domas, un pat vismazākais atbalsta izteikums Ukrainai var tikt uztverts kā noziegums. Šāda situācija rada bailes un nedrošību starp iedzīvotājiem, kuri nevēlas nonākt konfliktā ar okupācijas varām.

Reakcija no pasaules

Starptautiskā sabiedrība ir sašutusi par šādām praksēm. Cilvēktiesību organizācijas vēlreiz uzsver nepieciešamību aizsargāt civiliedzīvotājus un pieprasīt, lai okupētajās teritorijās tiktu ievērotas pamattiesības. Katra ziņa par jauniem ieslodzījumiem rada satraukumu un aicina pievērst uzmanību šai krīzei.

Nākotnes perspektīvas

Kamēr okupētās teritorijas turpina ciest no Latvijas un starptautiskās sabiedrības nespējas rīkoties, ir svarīgi, lai vietējie iedzīvotāji saglabātu cerību uz gaismu tunelī. Starptautiskā atbalsta palielināšana un uzsvars uz cilvēktiesību aizsardzību var kļūt par galveno faktoru palīdzībā šīm apdraudētajām kopienām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas