Ombuds nesaskata likuma pārkāpumus LTV "Kultūršoka" vēstulē režisoram HermanimSabiedrība/Kultūrvide
Foto un virsraksts: Delfi

Ombuds nesaskata likuma pārkāpumus LTV "Kultūršoka" vēstulē režisoram Hermanim

Ombuda atzinums par "Kultūršoku" un Alvi Hermanim

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons ir izteicis atzinumu sakarā ar Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Kultūršoks" vēstuli, kas adresēta Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskajam vadītājam Alvim Hermanim. Apsalons norāda, ka nesaskata likuma pārkāpumus saistībā ar šī raidījuma rīcību.

SEPLP publicētā informācija

Atzinums tika publicēts Sabiedrisko elektronisko plašziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā, sniedzot sabiedrībai skaidrojumu par šo situāciju. Ombuds izskatīja visus aspektus un izvērtēja iespējamos pārkāpumus, secinot, ka raidījuma darbība atbilst spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

Sabiedrisko mediju loma kultūras norisēs

"Kultūršoks" ir nozīmīgs raidījums, kas pievēršas kultūras aktualitātēm un piedāvā platformu diskusijām par mākslu un sabiedrību. Ombuda novērtējums uzsver sabiedrisko mediju lomu kultūras norisēs un to brīvību izteikties.

Turpmākā diskusija un sabiedriskā atbildība

Šī situācija rada plašāku diskusiju par sabiedrisko mediju neatkarību un atbildību. Tomēr, kā norāda Apsalons, ir svarīgi, lai mediji turpinātu darboties radoši un brīvi, nepārkāpjot likumus. Ombuda atzinums ļauj "Kultūršokam" turpināt savu darbu, nodrošinot gan kvalitatīvu saturu, gan iespēju vērsties pie plašas auditorijas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas