• 2024. gada 16. septembris 14:58
  • JAUNS.LV
  • 6

Otrdien saglabāsies silts laiks, taču brīdina par sliktu gaisa kvalitāti

Otrdienas laika prognoze

Otrdien, 24. oktobrī, Latvijā gaidāms pārsvarā skaidrs laiks. Rīta stundās debesis būs skaidras, un pēcpusdienā temperatūra solās būt vasarīgi silta, kas ļaus iedzīvotājiem izbaudīt saulaino dienu. Daudzi Latvijas iedzīvotāji noteikti izmantos šo iespēju, lai pavadītu laiku ārā, izbaudot rudens saulīti.

Gaisa kvalitātes pasliktināšanās

Tomēr, kā brīdina portāls "Lsm", gaisa kvalitāte var pasliktināties visa dienas garumā. Paredzams, ka netīrāks gaiss ieplūdīs Latvijā, kas var negatīvi ietekmēt veselību, īpaši cilvēkiem ar elpceļu problēmām un alerģijām. Iedzīvotāji tiek aicināti būt uzmanīgiem un, ja iespējams, ierobežot laiku, kas pavadīts ārā, īpaši tās stundās, kad gaisa kvalitāte ir vissliktākā.

Padomi, kā pasargāt sevi no sliktas gaisa kvalitātes

Lai mazinātu negatīvās sekas, eksperti iesaka dažus vienkāršus pasākumus. Pirmkārt, ieteicams seko gaisa kvalitātes rādītājiem Latvijas vides aizsardzības fonda tīmekļa vietnē, lai izvēlētos drošākas stundas, kad būt ārā. Otrkārt, cilvēkiem ar veselības problēmām vajadzētu izvairīties no intensīvām fiziskām aktivitātēm brīvā dabā. Galu galā, saglabājot uzmanību un rūpējoties par savu veselību, varam izbaudīt šo silto un jauko dienu, pat ja gaisa kvalitāte nav ideāla.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas