Padoms: cik daudz kafijas nepieciešams, lai pagatavotu vienu tasīti garda dzēriena?Dzīvo gudri!
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 20:00
  • NRA
  • 4

Padoms: cik daudz kafijas nepieciešams, lai pagatavotu vienu tasīti garda dzēriena?

Kafijas pagatavošanas māksla

Kafijas baudīšana ir ikdienas rituāls daudziem no mums. Tomēr, gatavojot kafiju mājās, ne visi izmanto kafijas aparātus. Daudzi izvēlas vienkāršāku metodi – malto kafiju aplejot ar verdošu ūdeni. Bet viss nav tik vienkārši, ja vēlies iegūt patiesi gardu dzērienu.

Kafijas un ūdens attiecība

Būtisks jautājums ikvienam kafijas mīļotājam ir pareizā kafijas un ūdens attiecība. Parasti, lai pagatavotu vienu krūzi kafijas, tiek izmantotas viena līdz divas tējkarotes melnas kafijas. Tomēr, lai nodrošinātu optimālu garšu un aromātu, ieteicams ievērot attiecību, kas ir aptuveni 1:15. Tas nozīmē, ka uz katru 1 gramu kafijas jāizmanto 15 grami ūdens. Piemēram, ja jūs lietojat 15 gramus kafijas, tad ūdens daudzumam jābūt apmēram 225 mililitriem.

Papildu padomi perfektai kafijai

Lai piedzimtu patiešām izcila kafija, ir vērts pievērst uzmanību arī citām niansēm. Izvēlieties kvalitatīvu kafiju, kurai ir piesaistīta jūsu gaumei, un pārliecinieties, ka ūdens ir svaigs un bez piesārņojuma. Turklāt, kafijas malums var būtiski ietekmēt dzēriena garšu – ideāls malums būs atkarīgs no jūsu izvēlētās pagatavošanas metodes.

Secinājums

Gatavojot kafiju, ir svarīgi ne tikai pievērst uzmanību kafijas un ūdens attiecībai, bet arī izvēlēties labākos produktus un metodes. Tas viss kopā veidos jūsu īpašo kafijas pieredzi. Ja ievērosiet šos padomus, katra tasīte kafijas būs garda un aromātiska!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas