Padomus “Rail Baltica” komisijas vadītājam sniedz arī “RB Rail” valdes locekles Gruškevicas vīrsBizness
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Padomus “Rail Baltica” komisijas vadītājam sniedz arī “RB Rail” valdes locekles Gruškevicas vīrs

Padomdevēju loma “Rail Baltica” izmeklēšanā

Starptautiskā “Rail Baltica” projekta īstenošanas apstākļos arvien aktuālāka kļūst tā darbības uzraudzība un caurskatāmība. Šajā kontekstā tiek izveidota Parlamentārā izmeklēšanas komisija, kas veltīta “Rail Baltica” jautājumiem. Komisijas vadītājs Andris Kulbergs (AS) saņem padomus ne tikai no neatkarīgiem ekspertiem, bet arī no cilvēkiem, kuri paši ir piedalījušies vai ir bijuši saistīti ar šo projektu.

Padomnieki ar saistību ar projektu

Saskaņā ar LTV raidījuma "De facto" sniegto informāciju, starp padomdevējiem ir arī valdes locekles no “RB Rail” vīrs, kurš sniedz padomus komisijai. Tas norāda uz to, ka – lai gan padomdevējiem ir svarīga loma un viņu līdzdalība ir nepieciešama, ir arī jāņem vērā to saistība ar pašu projektu, kas var ietekmēt objektivitāti un izmeklēšanas rezultātus.

Sabiedrības interešu aizsardzība

“Rail Baltica” projekts ir viens no vērienīgākajiem infrastruktūras projektiem Baltijas valstīs, tādēļ tiek sagaidīts, ka sabiedrība tiks informēta par visām ar to saistītajām niansēm. Komisijas uzdevums ir nodrošināt, ka projekta īstenošanā netiek ignorētas sabiedrības intereses un ka visi ar to saistītie lēmumi tiek pieņemti pārredzami un atklāti.

Nākamie soļi izmeklēšanas procesā

Tuvākajā laikā komisija plāno uzsākt detalizētu izmeklēšanu, kuras laikā tiks izvērtēti visi aspekti, kas saistīti ar “Rail Baltica” projektu. Būtiski, lai katrs padomdevējs, tostarp valdes locekles vīrs, sniegtu patiesu un objektīvu informāciju, lai nodrošinātu izmeklēšanas kvalitāti un rezultātu taisnīgumu. Sabiedrība ar nepacietību gaida sīku informāciju par to, kādi secinājumi tiks izdarīti šīs izmeklēšanas rezultātā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas