Par auto aizdevumu pārmaksā pat četras reizes – kādas kļūdas nepieļaut, iegādājoties auto?Auto
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 15. jūlijs 10:29
  • TV3
  • 7

Par auto aizdevumu pārmaksā pat četras reizes – kādas kļūdas nepieļaut, iegādājoties auto?

Auto aizdevumu izvēle – ievērojiet šos padomus

Plānojot auto iegādi, daudzi nevar iztikt bez finansiāla aizdevuma. Vispopulārākais aizņēmuma veids, iegādājoties auto, ir līzings, ko iegādājoties jaunu auto izmanto ap 55% auto pircēju. Taču pirms jebkura aizdevuma līguma noslēgšanas jāatceras rūpīgi izpētīt un izvērtēt visus finansiālos ieguvumus un nosacījumus.

Finansiālo ieguvumu un nosacījumu izvērtēšana

Līzings var būt izdevīgs, ja ir plānojams mainīt auto pēc noteiktā laika perioda vai ja jums nav pietiekami daudz naudas, lai auto iegādātos uzreiz. Pirms līguma noslēgšanas ir svarīgi rūpīgi izvērtēt likmes, komisijas maksas un citus nosacījumus, kas var ietekmēt kopējo izmaksu.

Gada un pievienotā procentu likme – kas ir atšķirība?

“Luminor” Līzings vadītājs Raivo Bāle skaidro, ka daudzi auto pircēji var būt sajukusi par gada un pievienotā procentu likmes jēdzieniem. Gada procentu likme (GPL) tiek aprēķināta kā procentuāla daļa no aizdevešanas summas, bet pievienotā procentu likme ietver citus iekļaujamos maksājumus, piemēram, apdrošināšanu vai pārstrādes maksu. Tāpēc ir svarīgi saprast, kādi priekšrocības un riski ir saistīti ar katru no šiem likmju veidiem. Izvēloties auto finansējuma piedāvājumu, svarīgi būt informētam un rūpīgi izvērtēt visus iespējamos risinājumus. Tas palīdzēs izvairīties no lieku maksājumu un pārmaksas, kas var gadīties, ja nav pienācīgi izpētīti finansiālie nosacījumi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas