Par Latvijas sporta ombudu varētu kļūt Antidopinga birojs"(Bez)maksas sports"
Foto un virsraksts: Sportacentrs

Par Latvijas sporta ombudu varētu kļūt Antidopinga birojs

Antidopinga birojs kā potenciālais sporta ombuds

Latvijas sporta sistēmā izskanējusi ideja, ka vakanto sporta ombuda lomu varētu aizpildīt Latvijas Antidopinga birojs. Šī novitāte saistīta ar gaidāmajām izmaiņām sporta likumā, kas veicinās sporta ētikas un godīgas spēles principu ievērošanu.

Jaunā likuma potenciālais ietekmētājs

Saskaņā ar raidījumā "(Bez)maksas sports" izteiktajiem vārdiem, Saeimas sporta apakškomisijas vadītājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis norādījis, ka jaunais sporta likums paredzēs Antidopinga birojam plašākas pilnvaras. Tas varēs ne tikai izskatīt dopinga lietas, bet arī izmeklēt un sodīt par ētikas pārkāpumiem sportā.

Sporta ētikas uzlabošana

Jaunās pilnvaras Antidopinga birojā nozīmēs būtisku uzlabojumu sporta ētikas jomā Latvijā. Tas būs solis uz priekšu, lai nodrošinātu godīgas spēles principu ievērošanu un novērstu jebkādas aizdomas par negodīgiem panākumiem sportā.

Ne tikai dopinga kontrole

Paredzētās izmaiņas uzsvērti apliecina, ka Antidopinga biroja loma vairs nebūs ierobežota tikai ar dopinga kontroles jautājumiem. Biroja kompetence paplašināsies, izvirzot jaunas līdzvērtīgas prasības attiecībā uz sporta godīgumu un ētiku. Šādas pārmaiņas varētu veicināt sportistu un sabiedrības uzticību Latvijas sporta sistēmai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas