• 2024. gada 26. jūlijs 08:59
  • VS
  • 9

Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Video skaties šeit

Virtuālās realitātes iespējas bērniem

Rīgas bērni drīzumā iegūs unikālu iespēju kļūt par virtuālās realitātes ekspertiem, piedaloties jaunajā “Dateks Gaming School” programmā. Šī būs pirmā skola Latvijā, kas specializēsies virtuālās realitātes spēļu dizainā. Skola sāks darbību šoruden, un tās mērķis ir sniegt jauniešiem nepieciešamās prasmes, lai viņi varētu kļūt par nākotnes tehnoloģiju izstrādātājiem.

Jaunrades process un apmācības programma

Programmas izstrādē piedalījās profesionāļi no nozares, tostarp Vidzemes Augstskolas virtuālās realitātes virziena vadošais pētnieks Arnis Cīrulis. Mācību programma, kas saņēmusi Rīgas domes akreditāciju, sniegs jauniešiem iespēju apgūt 3D dizainu un animāciju, izmantojot jaunākās tehnoloģijas. Apmācības laikā, kas ilgs deviņus mēnešus, katrs audzēknis izstrādās savu datorspēli, kļūstot par aktīvu saturu veidojošu dalībnieku.

Investīcijas un skolas nākotne

Tā kā skola plāno izmantot jaunākās paaudzes spēļu datorus un “Meta Quest 3” virtuālās realitātes brillēs, nepieciešamas būtiskas investīcijas. Pirmajā mācību gadā nodarbības notiks tikai Rīgā, taču, ja interese būs liela, skolas pārstāvji ir gatavi apsvērt paplašināšanos arī citās Latvijas pilsētās, sadarbojoties ar pašvaldībām un izglītības iestādēm.

Interešu izglītība un jauniešu attīstība

“Interešu izglītība ir viens no nozīmīgākajiem veidiem, kā palīdzēt bērniem attīstīt savas prasmes un entuziasmu,” uzsver skolas izveidotājs Imants Mūrnieks. “Dateks Gaming School” ne tikai rūpējas par tehniskajām prasmēm, bet arī par jauniešu radošo potenciālu, veicinot to pārorientāciju no satura patērētājiem uz tā radītājiem.

Noskatieties video

Arī Video veidā varat iepazīties ar “Dateks Gaming School” iniciatīvu un redzēt, kā mācības notiks, kādi būs mācību materiāli un ko jaunieši varēs sagaidīt no šīs unikālās skolas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas