• 2024. gada 16. septembris 13:58
  • JAUNS.LV
  • 6

Par zādzībām no komunikāciju šahtām un būvniecības objektiem Pārdaugavā aizturēta personu grupa

Aizturēta personu grupa Pārdaugavā

Šā gada augusta beigās un septembrī Valsts policija Rīgā, Pārdaugavā, aizturēja trīs personu grupu, kuras dalībnieki bija iesaistīti kriminālās darbībās, kuru mērķis bija zādzības no komunikāciju šahtām un būvniecības objektiem. Vairāku nedēļu garumā notika intensīva izmeklēšana, kas palīdzēja atklāt grupas darbības un izsist to no apgrozījuma.

Zādzības no komunikāciju šahtām

Grupas dalībnieki bija aktīvi zādzībās no komunikāciju šahtām, kas ir kritiski svarīgas pilsētas infrastruktūras sastāvdaļas. Šķiet, ka, izdarot šīs zādzības, tika apdraudēta ne tikai pilsētas iedzīvotāju drošība, bet arī sabiedriskā kārtība, jo nozagtais materiāls tika izmantots nelegālās tirdzniecības nolūkiem.

Zādzības no būvniecības objektiem

Papildus zādzībām no šahtām grupas dalībnieki veikuši zādzības arī no būvniecības objektiem un daudzdzīvokļu mājām, kuras vēl nebija nodotas ekspluatācijā. Šādām darbībām ir nopietnas sekas, jo tās var aizkavēt projekta īstenošanu un radīt finansiālas problēmas būvniecības uzņēmumiem.

Kratīšana un uzkrātie pierādījumi

Veicot kratīšanas aizdomās turēto personu dzīvesvietās un automašīnās, policija atsavināja, iespējams, nozagtās mantas, kā arī atrada narkotikas un ieročus. Šie atradumi liecina par grupas organizēto raksturu un tās iesaisti papildu noziedzīgās darbībās, kas saistītas ar narkotiku apriti un ieroču tirgošanu.

Kriminālprocess un turpmākā izmeklēšana

Saistībā ar notikušo uzsākti vairāki kriminālprocesi, un visas aizdomās turētās personas ir apcietinātas. Policija turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu iespējamos līdzdalībniekus un paplašinātu izmeklēšanas loku, tajā skaitā analizējot grupas darbības saistītās ar citiem noziegumiem. Šī situācija parāda, cik svarīgi ir cīnīties pret organizēto noziedzību un nodrošināt pilsētas drošību, jo tādējādi tiek pasargāti ne tikai uzņēmēji, bet arī iedzīvotāji no potenciālām briesmām un ēnu ekonomikas ietekmes.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas