• 2024. gada 26. jūlijs 07:38
  • LA
  • 1

Parīze dzīvo savu olimpisko sapni, bet pilsēta izskatās kā cietums – militarizētā pieeja gan nav bez iemesla…

Parīze uz olimpisko spēļu sliekšņa

Parīze dzīvo kādā saspringtā un neparastā gaidīšanas stāvoklī, jo 2024. gada olimpiskās spēles drīz sāksies. Tās tiks atklātas šajā piektdienā, 26. jūlijā, un pilsēta pieder pie šī globalizētā festivāla epicentra. Taču, neskatoties uz šiem svinīgajiem notikumiem, Parīze šobrīd izskatās kā cietums. Speciālais drošības režīms ir radījis strauju un pat distopisku atmosfēru, kas pievērš uzmanību ne tik daudz sportam, bet gan sabiedriskajai drošībai.

Militarizēta pieeja un drošības pasākumi

Dažas dienas pirms olimpiskajām spēlēm Parīze ir pārpildīta ar karavīru eskadriņām no visas Francijas. Šī militarizētā pieeja nav vienkārši naskie pasākumi; tā ir atbildes reakcija uz augošo bažām par iespējamām drošības problēmām, kas varētu rasties šī grandiozā pasākuma laikā. Mākslīgā intelekta novērošanas sistēma, kas nodrošina uzraudzību visā pilsētā, ir tik attīstīta, ka par to varētu kādreiz skaudēt pat Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins.

Mākslīgā intelekta uzraudzība un Sēnas aizsardzība

Uzmanību pievērš mākslīgā intelekta uzraudzības sistēma, kas ne tikai analizē cilvēku plūsmas, bet arī spēj paredzēt potenciālos draudus. Šī tehnoloģija ir kļuvusi par neatņemamu pilsētas drošības infrastruktūras daļu, ļaujot īsā laikā reaģēt uz ikvienu situāciju. Turklāt Sēnas upes abi krasti ir aizbarikādēti, veicot nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu drošību un sabiedrisko kārtību, tādējādi piedāvājot distopisku skatu uz pilsētu.

Olimpiāde vai mācība par nākotni?

Kamēr pasaule vēro Parīzi, daudzi sāk uzdot jautājumus: vai šādas drošības izdevumi ir brīdinājums par izmaiņām sabiedrībā, kas varētu ietekmēt nākamos lielos notikumus? Parīze, kas kādreiz bija gaismas pilsēta, tagad atgādina ne vien sportisko svētku mehānismu, bet arī iespējamo pārbaudi modernai valsts kontrolei un sabiedriskās drošības aspektiem. Laikā, kad sporta pasākumi var kļūt par militārās klātbūtnes un tehnoloģiju demonstrāciju, būtiska ir vērojumu un komentāru sagatavošana no žurnālistiem, kuri šajā jomā var sniegt plašāku skatījumu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas