• 2024. gada 24. jūnijs 14:03
  • Delfi
  • 13

Pāvesta Franciska sūtnis Baltijā būs iepriekšējā pāvesta sekretārs Gensvains

Pāvests Francisks nominējis arhibīskapu Georgu Gensvainu par apustulisko nunciju Baltijas valstīs

Pirmdien, 24. jūnijā, pāvests Francisks ir paziņojis par to, ka viņš ir izvirzījis arhibīskapu Georgu Gensvainu par apustulisko nunciju Baltijas valstīs – Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Šāds lēmums tika pieņemts, lai pastiprinātu baznīcas klātbūtni šajā reģionā.

Georgs Gensvains – iepriekšējā pāvesta sekretārs

Georgs Gensvains ir dzimis 1956. gadā un ir bijis iepriekšējā pāvesta sekretārs. Viņš ir pieredzējis diplomāts un daudzus gadus ir pavadījis Vatikāna diplomātijas dienestā. Gensvains ir zināms ar savu augsto profesionālismu un diplomātisko prasmi, kas būs noderīgas viņa jaunajā lomā Baltijas valstīs.

Baznīcas klātbūtne Baltijas valstīs

Ar Georga Gensvaina iecelšanu par apustulisko nunciju Baltijas valstīs, baznīcas klātbūtne šajā reģionā tiks stiprināta. Viņa uzdevums būs veicināt baznīcas nesējienu un atbalstīt tiešas attiecības ar vietējiem katoļu kopienu pārstāvjiem, kā arī valdības un citām reliģiskajām organizācijām. Arhibīskaps Georgs Gensvains jau ir paudis prieku par šo iespēju un ir gatavs uzsākt darbu Baltijas valstīs, lai kalpotu gan katoļu kopienai, gan sabiedrībai kopumā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas