• 2024. gada 23. jūnijs 11:24
  • Delfi
  • 11

"Pavisam cits stāsts" – 1100 dienas pēc sirds apstāšanās Ēriksens spīd uz Eiropas futbola skatuves

"Pavisam cits stāsts" – 1100 dienas pēc sirds apstāšanās Ēriksens spīd uz Eiropas futbola skatuves

Fakts, ka Dānijas izlases sastāvā 2024. gada Eiropas futbola čempionātā ("Euro 2024") spēlē Kristians Ēriksens, jau ir iespaidīgs. Bet viņš ir arī pārliecinošs komandas uzbrukuma veidotājs. Šajā vasarā apritēja 1100 dienas kopš viņa pārdzīvotās sirds apstāšanās, un Ēriksena karjeras stāsts kļuvis vēl iespaidīgāks.

Ēriksens 2021. gadā piedzīvoja sirds apstāšanos, spēlējot Eiropas čempionāta spēli pret Somiju. Pasaulē notikusī traģēdija, kas skatītājus un futbola kopienu pārsteidza un iebiedēja, sirds apstāšanās brīžos izlases fizioterapeits Kasper Rasmussen veiksmīgi veica CPR un Ēriksens bija ceļā uz atveseļošanos.

Pēc gada atveseļošanās un veiksmīgas atgriešanās futbola laukumā, Ēriksens nesen parakstīja līgumu ar vācu klubi "Borussia Dortmund" un ir parādījis izcilus sniegumus gan kluba, gan izlases spēlēs.

Šis stāsts par Kristianu Ēriksenu kalpo kā iedvesma un piemērs cīņai un atgūšanai pēc lielām grūtībām. Viņa neatlaidība un izturība ir ieinteresējusi gan futbola fanus, gan citus sportistus visā pasaulē.


Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas