• 2024. gada 26. maijs 08:30
  • Delfi
  • 28

Pēc 30 gadiem darbību pārtraucis Latvijā nozīmīgs dārzeņu audzētājs; izsola īpašumus

Pēc 30 gadiem darbību pārtraucis Latvijā nozīmīgs dārzeņu audzētājs; izsola īpašumus

Jēkabpils novadā iecienītais dārzeņu audzētājs SIA "Rītausma" pēc vairāk nekā 30 gadu ilga darba nav uzsācis jauno sezonu. Uzņēmums iekļuvis apjomīgos nodokļu parādos. Šobrīd zvērināts tiesu izpildītājs izsolē pārdod siltumnīcas un citus uzņēmuma nekustamos īpašumus. Par notikušo sarūgtināti gan klienti, gan darbinieki, kuri zaudējuši darbu šajā uzņēmumā.

SIA "Rītausma", kas bija pazīstams ar savu kvalitatīvo un svaigo dārzeņu piedāvājumu, ir bijis nozīmīgs dārzeņu audzētājs Latvijā un iecienīts gan vietējo iedzīvotāju, gan pircēju vidū. Pēc uzņēmuma darbības pārtraukšanas daudziem patērētājiem būs grūti atrast tik augstas kvalitātes dārzeņus kā agrāk.

Izsoli īpašumi nozīmīgā rūpnīcas apjoma automātisko ūdens apgādi un ārējām siltumnīcām. Par nokavēto nodokļu maksājumu summu vēl nav skaidrības, taču ir skaidrs, ka uzņēmums ir nonācis sarežģītā situācijā, no kuras nepaspējis izvairīties.

Darbinieki, kas ilgus gadus strādājuši SIA "Rītausmā", tagad saskaras ar jaunu realitāti - zaudējuši darbu un saskaras ar neskaidrībām par savu nākotni. Daži no viņiem ir izteikuši nožēlu par notikušo, uzsverot uzņēmuma nozīmīgumu un atbalstu, ko tas sniedza vietējai kopienai.


Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas