• 2024. gada 16. septembris 18:06
  • NRA
  • 4

Pēc garas un smagas cīņas ar difteriju slimnīcā miris mazais puisēns

Tragedija bērnu slimnīcā

Pēc garas un smagas cīņas ar difteriju, slimnīcā miris mazais puisēns. Šis notikums ir devis jaunu triecienu Latvijas sabiedrībai, kas jau ilgstoši ir bijusi no šīs slimības brīva. Tomēr pēdējā laikā situācija ir dramatiski mainījusies.

Difterijas uzliesmojums Latvijā

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) pagājušajā nedēļā nonākuši trīs bērni, kuri inficējušies ar difteriju un nav bijuši vakcinēti. Latvijā vakcinācijas aptvere visos vecumos ir bijusi augsta, tomēr tagad ar bažām jāatzīst, ka sācies lokāls difterijas uzliesmojums. Pārbaudot veselības iestāžu datus, var secināt, ka šobrīd slimnīcā atrodas vairāki nevakcinēti bērni un pieaugušie.

Vakcinācijas nozīme

Atgādinām, ka difterija ir smaga infekcijas slimība, kas var izraisīt dzīvībai bīstamas komplikācijas. Pateicoties vakcinācijas programmai, Latvija līdz šim ir varējusi sevi pasargāt no šīs bīstamās slimības. Tomēr šis gadījums uzsver vakcinācijas nozīmi un nepieciešamību izglītot sabiedrību par tās priekšrocībām, it īpaši, plānojot ceļojumus vai izglītības iestāžu apmeklēšanu.

Aicinājums uz vakcināciju

Veselības eksperti aicina vecākus būt atbildīgiem un vakcinēt savus bērnus pret difteriju un citām bīstamām slimībām. Tā kā veselības aprūpes darbinieki strādā pie epidemioloģiskā situācijas uzraudzības un uzlabošanas, sabiedrības uzmanībai ir ļoti svarīgi sniegt adekvātu reakciju uz šiem notikumiem, lai novērstu turpmākas slimības izplatīšanās iespējas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas