• 2024. gada 26. jūlijs 22:00
  • NRA
  • 4

Pēc nedēļas nogales lietavām gaidāma ūdens līmeņa paaugstināšanās upēs

Ūdens līmeņa paaugstināšanās pēc lietavām

Pēc nedēļas nogales lietavām Latvijā gaidāmas būtiskas izmaiņas ūdens līmeņos upēs. Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sniegto informāciju, jūlija pēdējās dienās nokrišņu ietekmē ūdens līmenis pieaugs vairākās upēs visā valstī.

Vides dienestu brīdinājumi

LVĢMC aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un sekot līdz ūdens līmeņa izmaiņām, jo, iespējams, varētu rasties palu situācijas, īpaši apdraudot zemāk esošās teritorijas pie upēm. Meteorologi prognozē, ka laika apstākļi var radīt apstākļus, kuros strauji palielināsies ūdens daudzums upēs, tāpēc ir svarīgi būt piesardzīgiem.

Kas gaidāms nākotnē?

Tuvākajās dienās, augot ūdens līmenim, tiek gaidīta arī pēkšņa gaisa temperatūras kritums, kas var noslēgties ar sasalšanu. Tas, savukārt, palielinās risku no ledus sastrēgumiem, kas varētu vēl vairāk palielināt ūdens līmeni upēs un apdraudēt piekrastes apdzīvotās vietas.

Rekomendācijas iedzīvotājiem

LVĢMC mudina iedzīvotājus, īpaši tos, kuru mājsaimniecības atrodas tuvu upēm, būt uzmanīgiem un, iespēju robežās, ātri reaģēt uz brīdinājumiem. Ieteicams sekot līdz aktuālajai informācijai, ko sniedz vides dienesti, un plānot savas darbības atbilstoši laika apstākļiem. Atgādinām, ka drošība ir pirmajā vietā, tāpēc skaitāmies uzmanīgi un izturēsimies atbildīgi pret dabu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas