• 2024. gada 16. septembris 17:56
  • Delfi
  • 5

Pēc saslimšanas ar difteriju BKUS miris četrus gadus vecs zēns

Traģiskā ziņa par četru gadu vecā zēna nāvi

Pirmdien, 30. oktobrī, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) intensīvās terapijas nodaļā miris četru gadu vecs puisēns no Vidzemes reģiona. Šī traģiskā gadījuma cēlonis bija difterijas saslimšana, kas izraisīja plašu sabiedrības satraukumu. Šis ir pirmais zināmais difterijas gadījums Latvijā pēdējo gadu laikā, un tas norāda uz nepieciešamību pastiprināt piesardzību pret šo bīstamo infekcijas slimību.

Difterija – bīstama infekcijas slimība

Difterija ir infekcijas slimība, kuras izraisa bakterija Corynebacterium diphtheriae. Slimība izplatās no cilvēka uz cilvēku, galvenokārt, caur pilienu infekciju. Difterija var izraisīt smagas komplikācijas, tostarp elpceļu obstrukciju un sirds muskuļa iekaisumu. Pēdējos gados vakcinācija ir ievērojami samazinājusi saslimšanas skaitu, tomēr šāda slimība joprojām ir bīstama, īpaši maziem bērniem, kuru imunitāte var būt vājāka.

Sabiedrības reakcija un nepieciešamība pēc vakcinācijas

Pēc šī notikuma Latvijā ir novērota pieaugoša sabiedrības satraukuma līmenis. Īpašu uzmanību pievērš vakcinācijas nozīmīgumam. Veselības ministrija aicina vecākus konsultēties ar medicīnas speciālistiem un nodrošināt, ka bērni ir vakcinēti pret difteriju un citām bīstamām infekcijām. Tāpat ir svarīgi apzināties, ka vakcinācija ne tikai pasargā bērnus, bet arī palīdz aizsargāt sabiedrību kopumā.

Noslēgumā

Šis traģiskais gadījums ir atgādinājums par to, cik svarīgi ir savlaicīgi veikt vakcinācijas un uzturēt augstu imunitātes līmeni, lai pasargātu gan sev, gan citiem. Bērnu klīniskās universitātes slimnīca izsaka līdzjūtību zēna ģimenei un uzsver, ka izglītība un informētība par šādām slimībām ir būtiska, lai novērstu līdzīgas situācijas nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas