• 2024. gada 16. septembris 15:42
  • JAUNS.LV
  • 7

Pēc vētras postījumu daļējas novēršanas no jauna apmeklētājiem durvis ver dabas parks Tērvetē

Vētra nodarījusi nopietnus postījumus

Pēdējā jūlija nedēļā Latviju skāra spēcīga vētra, kas atstāja nopietnus postījumus arī dabas parkā Tērvetē. Daudzas koku daļas tika nolauztas, infrastruktūra cieta bojājumus, un parka apmeklētāji tika aicināti uz laiku atturēties no apmeklējuma.

Dabas parka atjaunošana

Tomēr, pēc rūpīga izvērtējuma un intensīviem atjaunošanas darbiem, AS "Latvijas valsts meži" (LVM) paziņoja, ka dabas parks Tērvetē šodien ir atkal atvērts apmeklētājiem. Parka pārstāvji informēja, ka ir veikti visi nepieciešamie pasākumi, lai nodrošinātu apmeklētāju drošību un atjaunotu dabas parka ikdienas kārtību.

Apmeklētāju drošība un pārgājieni

Jaunie apmeklētāji varēs iepazīties ar dabas parka bagātību un tās neparasto dabu, taču joprojām tiek aicināts būt uzmanīgiem un sekot norādēm. Pārgājieni pa atjaunotajām takām un aktivitātes parkā ir īpaši ieteicamas, bet apmeklētājiem ieteicams sekot līdz iespējamiem izmaiņām maršrutos.

Nākotnes plāni un aktivitātes

LVM pārstāvji arī minēja, ka plāno organizēt vairākus pasākumus, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar parkā notiekošajiem atjaunošanas darbiem un dabas saglabāšanas principiem. Tā ir lieliska iespēja ikvienam interesentam dalīties ar savām izjūtām un domām par Latvijas dabu un senajām tradīcijām. Dabas parks Tērvetē ar savu unikālo dabu un piesaistītajiem pasākumiem ir viens no mūsu valsts kultūras un tūrisma dārgakmeņiem. Mēs mudinām visus doties apmeklēt parku un izbaudīt tā sniegtās iespējas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas