
Perevoščikovs par E.coli izplatību uzņēmumā "Straupe": Kādam tomēr varēja būt simptomi
SPKC brīdinājums par E.coli izplatību
Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs ir izteicis nopietnu brīdinājumu par E.coli baktēriju izplatību pārtikas uzņēmumā "Straupe". Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" viņš uzsvēra, ka nepietiekams rūpīgs darbs ar pārtikas drošību var novest pie nopietnām sekām ne tikai uzņēmumam, bet arī patērētājiem.Infekcijas riski un simptomi
Perevoščikovs norādīja, ka ir nepieļaujami, ka pārtikas uzņēmumos strādā cilvēki, kuri ir inficēti ar zarnu patogēniem. Šāda situācija rada augstu risku gan darbiniekiem, gan klientiem, kuri var saskarties ar iespējamiem veselības traucējumiem, līdzīgi kā simptomi, ko var izraisīt E.coli infekcija. Šie simptomi, tostarp kuņģa sāpes, caureja un vemšana, var būt bīstami, īpaši bērniem un senioriem.Uzņēmuma atbildība un pārtikas drošība
Perevoščikovs akcentēja, ka uzņēmumiem ir jāievēro stingras higiēnas prasības un jānodrošina, ka darbinieki ir veseli, lai novērstu šādu patogēnu izplatību. “Pārtikas drošība ir ikviena uzņēmuma prioritāte,” teica Perevoščikovs, piebilstot, ka jebkura apdraudējuma gadījumā ir nepieciešams nekavējoties reaģēt un nodrošināt, ka sabiedrība ir pasargāta.Sabiedrības informēšana un piesardzība
Nobeigumā SPKC direktors rosināja sabiedrību būt uzmanīgai un aktīvi sekot līdzi informācijai par pārtikas produktiem, īpaši, ja ir aizdomas par infekciju. Ir svarīgi informēt par iespējamiem riskiem un simptomiem, jo profilakse ir labākā aizsardzība pret šādām infekcijām. “Katrā ziņā, ja ir kādi simptomi, nevajadzētu vilcināties un jāsazinās ar medicīnas speciālistiem,” norādīja Perevoščikovs.
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit