
Perfekti pagatavoti, gaisīgi rīsi - gatavojam soli pa solim
Rīsu loma ēdienkartē
Nesalipuši, gaisīgi rīsi ir ne tikai garšīga piedeva mērcei un gaļas ēdieniem, bet arī neaizvietojama sastāvdaļa daudzās receptēs. Tie var kalpot kā pamats dažādiem ēdieniem vai arī kā viegls, bet sātīgs papildinājums. Taču, lai gūtu maksimālu baudu no rīsiem, ir nepieciešams zināt dažus svarīgus sagatavošanas noslēpumus.Sagatavošanās pirms vārīšanas
Pirmais solis ceļā uz perfektu rīsu pagatavošanu ir to pareiza sagatavošana. Rīsi jāsakāpj ar aukstu ūdeni, rūpīgi skalojot, līdz ūdens kļūst caurspīdīgs. Šis process palīdz noņemt lieko cieti, kas var izraisīt rīsu salipšanu. Turklāt, pirms vārīšanas, ir vērts rīsus iemērkt vismaz 30 minūtes – tas palīdz tiem uzsūkt ūdeni un nodrošina vienmērīgāku vārīšanu.Pareizā vārīšanas metode
Kad rīsi ir sagatavoti, svarīgs ir arī katls, kurā tos vārīsim. Ieteicams izmantot katlu ar smagu dibenu, kas nodrošinās vienmērīgu siltuma sadali. Rīsiem parasti jālieto attiecība 1:2 (1 daļa rīsu un 2 daļas ūdens). Pievienojiet nedaudz sāls, lai uzlabotu garšu, un uzvāriet ūdeni. Kad tas ir sasniedzis vārīšanās temperatūru, pievienojiet rīsus un samaziniet siltumu līdz zemam līmenim.Noslēpumi perfektu rīsu gūšanai
Visbiežāk sastopamā kļūda rīsu gatavošanā ir pārāk ilga vai pārāk īsa vārīšana. Ir ieteicams vākt rīsus uz lēnas uguns apmēram 18-20 minūtes, nenoplēšot vāku. Tāpat noteikti nav ieteicams maisīt rīsus, kamēr tie vārās, jo tas var izraisīt to salipšanu. Kad vārīšanas laiks ir pagājis, izslēdziet siltumu un ļaujiet rīsiem nostāvēties vēl 5-10 minūtes ar aizvērtu vāku, lai tie varētu uzsūkt atlikušos tvaikus.Gatavu rīsu pasniegšana un uzglabāšana
Pirms pasniegšanas rīsus var viegli uzpūst ar dakšiņu, lai tie kļūtu gaisīgāki. Rīsus var pasniegt kā papildinājumu pie gaļas ēdieniem vai izmantot dažādos salātos. Ja bērni vai viesi nevar izēst visus rīsus, nekautrējieties tos uzglabāt ledusskapī – tie lieliski saglabājas un var tikt izmantoti nākamajā dienā. Pārveidojiet atlikušos rīsus par jauniem ēdieniem, pievienojot dārzeņus vai omletes sastāvdaļas. Sekojot šiem padomiem no Express.co.uk, ikviens var iemācīties pagatavot nevainojamus, gaisīgus rīsus, kas rotās jebkuru galdu un iepriecinās viesus!
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit