
Pētnieks par to, kā novērst ķīmisku piesārņojumu bērzu sulās, kas tiek tecinātas un uzglabātas plastmasas traukos
Pavasara sezona un bērzu sulas
Pavasaris ir klāt, un tas nozīmē, ka dabā sāk uskt bērzu un kļavu sulu sezona. Kā prognozēja eksperti, kļavu sulu laiks drīz beigsies, tomēr bērzu sulas vēl joprojām tek pilnā sparā. Šajā laikā aktīvi notiek sulu ievākšana, un tas ir lielisks brīdis, lai apspriestu, kā nodrošināt to kvalitāti un drošību.Pētnieka viedoklis par plastmasas traukiem
Ph.D. Ingus Pērkons, pētnieks no zinātniskā institūta “BIOR”, ir paudis bažas par to, kā plastmasas trauki, kuros tiek ievāktas un uzglabātas bērzu sulas, varētu ietekmēt veselību. Savā ierakstā sociālajā medijā “X” viņš skaidro, ka plastmasa var būt potenciāli kaitīga, ja tajā uzglabā pārtikas produktus, jo tā var izdalīt ķīmiskas vielas.Kā novērst ķīmisko piesārņojumu?
Lai novērstu ķīmisko piesārņojumu bērzu sulās, Pērkons iesaka izmantot alternatīvus materiālus trauku izgatavošanā. Ieteikumi ietver stikla vai nerūsējošā tērauda trauku izmantošanu, kuros sulu uzglabāšana būtu drošāka. Šādi trauki ir ne tikai videi draudzīgāki, bet arī mazāk pakļauti ķīmisko vielu izdalīšanās riskam.Zinātniskie pētījumi un nākotnes perspektīvas
Pētnieks uzsver, ka ir nepieciešami turpmāki zinātniskie pētījumi, lai labāk izprastu plastmasas ietekmi uz pārtikas drošību. Tādēļ ir svarīgi veicināt sabiedrības diskusiju un izpratni par šo jautājumu, lai veicinātu drošāku un videi draudzīgāku pārtikas uzglabāšanas praksi.Nobeigums
Bērzu sulas ir ne tikai populārs pavasara dzēriens, bet arī vērtīgs pārtikas produkts, kuru izmanto daudzās tradīcijās. Tomēr, lai nodrošinātu šo produktu kvalitāti un drošību, ir svarīgi apsvērt, kādos traukos tās tiek uzglabātas. Pētnieka ieteikumi var palīdzēt uzlabot bērzu sulas kvalitāti un samazināt potenciālo risku veselībai.
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit