• 2024. gada 26. jūlijs 11:06
  • VS
  • 6

Pie iespējamiem policista slepkavības gatavotājiem atrasti 17 kg marihuānas

Policijas operācija un aizturēšanas

Valsts policijas amatpersonā Romāna Jašina iespējamos slepkavības gatavotājus, kuri, iespējams, bija gatavojušies nogalināt augsta ranga VP amatpersonu, aizturējušas piecas personas. Šī operācija norisinājās, pamatojoties uz iegūto informāciju, kas liecina par nozieguma saistību ar policista profesionālo darbību un atriebību.

Atklātie pierādījumi

Kratīšanas laikā tika atrasti 17 kilogrami marihuānas, šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti un policijas formas tērpu elementi. Policijas paziņojumā norādīts, ka atrastie priekšmeti varētu būt paredzēti nozieguma izdarīšanai. Aizturētajiem ir iepriekšēja sodāmība par narkotisko vielu izplatīšanu, kas vairo bažas par viņu nodomiem.

Finanšu un tehnisko līdzekļu atradumi

Papildus marihuānai policija izņēma 53 000 eiro skaidrā naudā, kā arī datu nesējus, GPS izsekošanas trekerus, radio signālu slāpētājus un citus svarīgus priekšmetus, kas liecina par organizētas noziedzības darbību. Šie līdzekļi varētu būt izmantoti gan noziegumā, gan citu prettiesisku darbību veikšanā.

Noziedzības nopietnība un sekas

Kriminālprocess ir uzsākts par sagatavošanos slepkavībai, kas saistīta ar amatpersonas izpildītajiem dienesta pienākumiem. Saskaņā ar likumu par šādu noziegumu draud mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no 15 līdz 20 gadiem. Izmeklēšana turpinās, un policija cer noskaidrot, vai šajā lietā ir iesaistītas arī citas personas.

Prokuratūras lēmums un tiesas sēdes

Jau iepriekš prokurors lūdzis Bunkus lietu skatīt slēgtās tiesas sēdēs, ņemot vērā draudus liecinieku dzīvībai un veselībai. Situācija apvieno vairākus sarežģītus noziegumus un uzdod virkni jautājumu par organisētās noziedzības ietekmi uz policijas darbu un sabiedrisko drošību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas