Pie Preiļu robežas plāno izbūvēt jaunputnu un dējējvistu audzēšanas kompleksuNovados
Foto un virsraksts: JAUNS.LV
  • 2024. gada 9. septembris 08:36
  • JAUNS.LV
  • 12

Pie Preiļu robežas plāno izbūvēt jaunputnu un dējējvistu audzēšanas kompleksu

Jaunais komplekss Preiļos

SIA "Preiļu putni" ir paziņojusi par plāniem izbūvēt jaunputnu un dējējvistu audzēšanas kompleksu pie Preiļu robežas. Šis ir nozīmīgs solis, kas veicinās lauksaimniecības attīstību reģionā un radīs jaunas darba vietas.

Ietekmes uz vidi novērtējums

Saskaņā ar Preiļu novada pašvaldības publiskoto paziņojumu, plānotais projekts ietver ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumu, kas tiks apspriests sabiedrībā. Šāds novērtējums ir nepieciešams, lai noteiktu, kādi būs projekta ietekmes faktori un kā tie var ietekmēt apkārtējo vidi.

Sabiedriskā apspriešana

Sabiedriskā apspriešana ir svarīga procesa sastāvdaļa, jo tajā tiks sniegta iespēja vietējiem iedzīvotājiem izteikt savas domas un bažas par plānoto kompleksu. Paredzams, ka apspriešana notiks tuvākajās nedēļās, un tas būs lielisks laiks, lai iedzīvotāji varētu aktīvi piedalīties un sniegt ieguldījumu projekta attīstībā.

Ekonomiskā ietekme

Jaunputnu un dējējvistu audzēšanas kompleksa izveide ne tikai radīs darba vietas, bet arī veicinās vietējās ekonomikas attīstību. SIA "Preiļu putni" plāno investēt ievērojamas summas, kas var veicināt uzņēmējdarbības iespējas apkaimē un uzlabot dzīves kvalitāti vietējiem iedzīvotājiem.

Secinājumi

Jaunais audzēšanas kompleksa projekts ir svarīgs solis Preiļu novada attīstībā. Esam aicināti sekot līdzi turpmākajām ziņām par sabiedrisko apspriešanu un ietekmes uz vidi novērtējumu, jo tas var būtiski ietekmēt mūsu apkārtni un ekonomiku. Iedzīvotājiem ir svarīgi izteikt savu viedokli, lai nodrošinātu, ka projekts attiecīgi ņem vērā visu sabiedrības intereses.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas