• 2024. gada 16. septembris 22:19
  • NRA
  • 6

Pie Saiemas rīkos īpašu akciju reto slimību pacientu atbalstam

Akcija reto slimību pacientu atbalstam

Ceturtdien, 19. septembrī, plkst. 8.30 pie Saeimas ēkas notiks īpaša akcija, kas veltīta reto slimību pacientiem. Šī pasākuma mērķis ir pievērst Saeimas deputātu uzmanību svarīgam jautājumam – reto slimību ārstēšanas finansējuma trūkumam.

Pacientu dienasgrāmatas lasījumi

Pasākuma laikā tiks organizēti reto slimību pacientu dienasgrāmatu lasījumi. Šie lasījumi būs iespēja pacientiem dalīties ar savu pieredzi, stāstot par izaicinājumiem, ar kuriem viņi saskaras, kā arī par nepieciešamību uzlabot ārstēšanas iespējas un pieejamību.

Organizatoru viedoklis

Pasākuma organizatori, informējot aģentūru LETA, uzsvēra, ka šī akcija ir svarīgs solis, lai pēc iespējas plašākai sabiedrībai un lēmumu pieņēmējiem sniegtu ieskatu reto slimību pacientu ikdienas grūtībās. Viņi aicina ikvienu, kam rūp šis jautājums, piedalīties un atbalstīt pacientus, kuriem nepieciešama palīdzība.

Sadarbība ar deputātiem

Akcija aicina ne tikai pacientus un viņu atbalstītājus, bet arī Saeimas deputātus aktīvi piedalīties diskusijā par reto slimību ārstēšanas nepieciešamību. Šī ir unikāla iespēja, lai izceltu jautājumus, kas varētu veicināt izmaiņas likumdošanā un uzlabot ārstēšanas pieejamību Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas