Piecas mīklas svētku galdam: kā tās pagatavot ideāli gardasPraktiski padomi
Foto un virsraksts: Delfi

Piecas mīklas svētku galdam: kā tās pagatavot ideāli gardas

Svētku galds un mīklu nozīme

Svētku galds nav iedomājams bez dažādiem gardumiem, kas rotā svinību galdu un sagādā gardas emocijas. Pīrāgi, tārtes, tortes, cepumi, pankūkas un piparkūkas ir tikai daži no svētku iecienītākajiem ēdieniem, kuru pagatavošanai nepieciešama izcilā mīkla. Šefpavārs Normunds Baranovskis no "Rimi gardēdis" dalās ar padomiem, kā pagatavot piecas populārākās mīklas, lai tās būtu ideāli gardas un patīkamas.

Pīrāgu mīkla

Pīrāgi ir klasika jebkurā svētku galdā. Lai pagatavotu ideālu pīrāgu mīklu, nepieciešams izmantot augstas kvalitātes miltus, aukstu ūdeni un sviestu. Šefpavārs iesaka savienot miltus ar sviestu, līdz iegūstat smalku drupaču struktūru, un pēc tam pievienot ūdeni, lai mīklu varētu viegli veidot. Ieteicams ļaut mīklai atpūsties vismaz 30 minūtes ledusskapī, tas palīdzēs nodrošināt, ka pīrāgi ir kraukšķīgi.

Tarte mīkla

Tartes ir lielisks deserts, kas ļauj iegūt bagātīgu garšas buķeti. Tartes mīkla ir viegli pagatavojama. Savienojiet miltus, cukuru un sviestu, pievienojiet olu dzeltenumu un samaisiet. Mīklu laikā ir svarīgi nesabojāt struktūru, tāpēc strādājiet ātri. Pirms cepšanas, tāpat kā ar pīrāgiem, ļaujiet mīklai atpūsties. Detalizēta uzmanība mīklas veidošanai ļaus jums iegūt ideālu tārti ar perfektu pamatni.

Tortes mīkla

Svētku sezonā tortes ir tikpat populāras kā deserti. Lai pagatavotu tortes mīklu, parasti nepieciešami milti, olas, cukurs un piens. Izmantojot elektrisko mikseri, sajauciet sastāvdaļas līdz viendabīgai masai. Uzkarsējiet cepeškrāsni un, kamēr tas sasilst, mīkla var "atpūsties" istabas temperatūrā. Ideālas tortes izcepšana parasti prasa 25-30 minūtes, un, ja mīkla nesagandēs struktūru, nebūs grūti izņemt to no formas.

Cepumu mīkla

Cepumi ir svarīga svētku tradīcija – ar piparkūkām vai siltiem sviesta cepumiem var viegli iepriecināt viesus. Lai pagatavotu ideālus cepumus, izmantojiet sviestu, cukuru un miltus, saglabājiet mīklu mēreni mitru, lai cepumi būtu maigi un sulīgi. Pievienojiet riekstus, šokolādes gabaliņus vai krāsainas konfektes, lai piešķirtu cepumiem īpašu akcentu. Cepšana ilgst apmēram 12-15 minūtes, un labāk, ja cepumi pirms tam nedaudz atdzisīs.

Pankūku mīkla

Neviens svētku galds nav pilnīgs bez gaisīgām pankūkām. Pankūku mīkla ir ātri pagatavojama un sastāv no miltiem, olām, piena un nedaudz sāls. Sajauciet visas sastāvdaļas līdz viendabīgai masai un ļaujiet mīklai stāvēt vismaz 15 minūtes. Cepiet pankūkas uz karstas pannas, līdz tās ir zeltaini brūnas. Pasniedziet ar dažādiem gardumiem, piemēram, ievārījumiem, krējumu vai augļiem.

Noslēgumā

Mīkla ir svarīga svētku galda sastāvdaļa, un tās pagatavošanu nevajadzētu atstāt pēdējā brīdī. Pētot šos padomus no Normunda Baranovska, ikviens var iejusties šefpavāra lomā un sagatavot ideālus gardumus svinīgajiem brīžiem. Lai jaukas svinības un garšīgi mirkļi kopā ar mīļajiem!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas