• 2024. gada 12. septembris 18:23
  • NRA
  • 8

Piektdien Pārdaugavā notiks šaušanas mācības; iedzīvotājus aicina nesatraukties par skaļiem trokšņiem

Šaušanas mācību norises laiks un vieta

Piektdien, 13. septembrī, Pārdaugavā, Mākslu izglītības kompetences centra “Nacionālā Mākslu vidusskola” teritorijā, norisināsies valsts aizsardzības mācības, ko organizē Jaunsardzes centrs. Mācības notiks vairākās adresēs: Kalnciema ielā 12, Meža ielā 15 un Hāmaņa ielā 2A.

Kas ir Jaunsardzes centrs?

Jaunsardzes centrs ir organizācija, kas nodrošina jauniešiem izglītību un apmācības valsts aizsardzības jautājumos. Tās mērķis ir attīstīt jauniešu zināšanas un prasmes, veicināt nacionālo identitāti un patriotismu, kā arī nodrošināt drošību. Šādas mācības ir svarīgas, lai jaunieši iegūtu praktiskas zināšanas šaušanā un bīstamu situāciju risināšanā.

Locilie aicināti paturēt mieru

Pasākuma organizatori aicina Pārdaugavas iedzīvotājus nesatraukties par iespējamajiem trokšņiem, kas var rasties mācību laikā. Tiek brīdināts, ka tā kā šāvējiem tiks izmantoti reālie šaušanas ieroči, troksnis var būt dzirdams plašā apkārtnē. Iedzīvotāji tiek aicināti palikt mierīgiem un izprast, ka šīs mācības ir būtiskas valsts aizsardzībai un sabiedrības drošībai.

Ietekme uz sabiedrību

Šādas mācības veicina sabiedrības izpratni par valsts drošību un aizsardzību, kā arī stiprina pilsoņu apziņu par savu lomu valsts aizsardzē. Tas ir svarīgs solis pretī drošākai sabiedrībai un jauniešu apmācībai potenciālajiem izaicinājumiem, kas var rasties nākotnē. Iedzīvotāji tiek aicināti ar izpratni pieiet šai aktivitātei un, izbaudīt iespēju novērot, kā notiek valsts aizsardzības prasmju attīstība.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas