
Pildītie groziņi – ideja mīklai un pildījumam. «Īstās latvju saimnieces» recepte
Groziņi – vienkārša un garšīga uzkoda
Sāļie groziņi ir neatņemama sastāvdaļa ikvienā svinīgā pasākumā. Tie ir mazi, bet stipri, gan garšīgi, gan arī viegli baudāmi, tādēļ tie nereti pazūd no viesību galda ātrāk nekā citas uzkodas. Šis ēdiens ir ne tikai gards, bet arī ļoti ērti pasniedzams, tādēļ tas ir izmantots visdažādākajos svētkos un pasākumos.Ilze Rūtenberga-Bērziņa un viņas recepte
Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" devītās sezonas dalībniece, Ilze Rūtenberga-Bērziņa, kas ir "Kalnapoču" saimniece no Dobeles novada Penkules pagasta, dalījās ar savu mīļāko pildīto groziņu recepti. Ilze uzskata, ka šādi ēdieni ir lieliska iespēja izcelt latviešu tradicionālo virtuvi, vienlaikus sniedzot viesiem patīkamu garšas pieredzi.Pildījuma variācijas un radošums
Pildītus groziņus var sagatavot ar dažādiem pildījumiem – gan gaļīgu, gan veģetāru. Ilze akcentē radošumu gatavošanas procesā, rosinot katru saimnieci izmantot savas iecienītākās sastāvdaļas un izpausties, radot unikālas garšas. Populāri pildījumi ir kūpināta gaļa, sēnes, dārzeņi un dažādi sieru maisījumi.Tradīciju saglabāšana un atjaunošana
Šādas receptes, kas tiek popularizētas "Īstās latvju saimnieces", ne tikai saglabā tradīcijas, bet arī aicina mūsdienu saimnieces atjaunot un pārveidot senās receptes, ieviešot tajās jaunas garšas un inovatīvus risinājumus. Ilze uzsver, cik svarīgi ir mācīties no senču pieredzes, bet vienlaikus būt atvērtiem jaunām idejām.Aicinājums izmēģināt
Aicinām ikvienu izmēģināt pildīto groziņu pagatavošanu, sekojot Ilzes sniegtajai receptei. Nav nepieciešama īpaša pieredze, lai radītu garšīgu un estētisku uzkodu, kas noteikti iepriecinās jebkurus viesus. Atgādinām, ka ēdienu gatavošana ir ne tikai pienākums, bet arī radošs process, ko var baudīt kopā ar ģimeni un draugiem.
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit