• 2024. gada 16. septembris 15:25
  • LSM
  • 6

«Pilsēta cilvēkiem»: Gājējs un riteņbraucējs Rīgā nav prioritāte

Gājēji un riteņbraucēji - ne prioritāte Rīgā

Rīgā gājēji un riteņbraucēji joprojām nav uzskatāmi par prioritāti, pat ņemot vērā, ka šajā nedēļā norisinās Eiropas mobilitātes nedēļa. Biedrība "Pilsēta cilvēkiem" paudusi apņēmību uzsvērt, cik svarīgi būtu nodrošināt drošu un ērtu pārvietošanos visiem pilsētas iedzīvotājiem. Pat šobrīd, kad gājēju un riteņbraucēju skaits pieaug, Rīgas infrastruktūra joprojām ir vairāk orientēta uz automašīnu plūsmu.

Mobilitātes nedēļa un pasākumi Rīgā

Šonedēļ Rīgā notiek dažādi pasākumi, kas veltīti mobilitātes tematikai, tostarp ekspertu diskusijas, semināri un velobraucieni. Vietējās pašvaldības un organizācijas aicina rīdziniekus ikdienā izvēlēties videi draudzīgus pārvietošanās veidus, taču jautājums ir - vai pilsēta ir gana ērta un pielāgota šādai pārvietošanās kultūrai?

Rīgas ielu tipoloģijas rokasgrāmata: Uzlabojumu iespējas

Parīzes modelis, kas ieviests Rīgā, ietver arī Rīgas ielu tipoloģijas rokasgrāmatas izstrādi. Tā ļaus labāk saprast, kādas ir iespējas uzlabot pilsētas infrastruktūru, lai gājējiem un riteņbraucējiem tiktu sniegtas labākas iespējas pārvietoties droši un ērti. Tomēr, lai realizētu šos uzlabojumus, nepieciešama aktīva sabiedrības un pašvaldības sadarbība.

Rīcība un apņemšanās

Tāpat ir svarīgi, lai ne tikai šajā nedēļā, bet arī turpmāk pilsētas vadība izturētos nopietni pret gājēju un riteņbraucēju vajadzībām. Ir nepieciešams izstrādāt konkrētus plānus, kas nodrošinātu drošas un pieejamas pārvietošanās iespējas visiem iedzīvotājiem. Turklāt sabiedrības informēšana un izglītošana ir neatņemama procesa sastāvdaļa, lai veidošanās ilgtspējīgu pilsētvidi.

Secinājums

Kaut arī Rīga paver iespējas vairākiem interesantiem un iedvesmojošiem mobilitātes pasākumiem, joprojām pastāv liels darbs, lai nodrošinātu, ka gājējiem un riteņbraucējiem tiek pievērsta pienācīga uzmanība. Vietējās kopienas un pašvaldības atbildība ir veidot pilsētu, kas ne tikai aizsargā dabu, bet arī nodrošina drošību un ērtības ikvienam iedzīvotājam.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas