• 2024. gada 12. septembris 16:43
  • NRA
  • 10

Pirms apkures sezonas "Rīgas siltums" dalās ar svarīgu informāciju rīdziniekiem

Rīgas Siltums paziņo par tarifām

AS "Rīgas siltums" ir sniedzis svarīgu informāciju rīdziniekiem, kuriem drīz būs jāgatavojas apkures sezonai. Saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) sniegto informāciju, no šā gada 15.oktobra siltumenerģijas apgādes pakalpojumu gala tarifs samazināsies par 10%. Tas nozīmē, ka jauns tarifs būs 74,17 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Ieguvumi rīdziniekiem

Samazinājums tarifu jomā dos būtiskus ieguvumus rīdziniekiem, ļaujot samazināt apkures izdevumus šajā ziemeļu klimatā, kur zema temperatūra var būt izaicinājums. Tarifa samazināšana ir paveikts izsmeļoša darba rezultāts, lai nodrošinātu konkurētspējīgas cenas un ilgtspējīgu siltumenerģijas apgādi visiem galvaspilsētas iedzīvotājiem.

Apkures sezonas sagatavošanās

"Rīgas siltums" aicina iedzīvotājus iepriekš plānot savus apkures vajadzību un pārbaudīt siltumapgādes sistēmas stāvokli. Licencēts speciālists var palīdzēt ar apkures iekārtu apkopi, kas var samazināt problēmu risku aukstākajos mēnešos. Papildus tam, uzņēmums vērš uzmanību uz energoefektivitāti – iedzīvotājiem ir jāapsver iespēja uzlabot māju izolāciju, lai samazinātu siltuma zudumus.

Noslēguma vārdi

Kopumā "Rīgas siltums" sniegtās ziņas liecina par uzņēmuma centieniem ne tikai samazināt tarifus, bet arī optimizēt siltuma padevi un veicināt energoefektivitāti. Rīdzinieki ir aicināti būt aktīviem un izmantot šo izdevību, lai nodrošinātu siltāku un ekonomiskākāku apkures sezonu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas