Policijas drona video: autovadītāja apdzen pie dzelzceļa pārbrauktuvesKriminālziņas/Ziņas
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 15. oktobris 12:50
  • Delfi
  • 7

Policijas drona video: autovadītāja apdzen pie dzelzceļa pārbrauktuves

Video skaties šeit

Valsts policija uzrauga satiksmes drošību

8. oktobrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa amatpersonas veica patrulēšanu ar dronu, lai uzraudzītu satiksmes drošību pie dzelzceļa pārbrauktuvēm. Šīs modernas tehnoloģijas izmantošana ir daļa no policijas centieniem novērst satiksmes noteikumu pārkāpumus un uzlabot ceļu drošību.

Pārkāpuma fiksēšana

Veicot patrulēšanu, policija konstatēja satiksmes noteikumu pārkāpumu, kad autovadītājs apdzināja citu automašīnu tieši pie dzelzceļa pārbrauktuves. Šāda rīcība ir ārkārtīgi bīstama, jo tā var novest pie nopietniem negadījumiem un apdraudēt gan autovadītāju, gan pasažieru drošību.

Policijas reakcija

Policija nekavējoties reaģēja uz incidentu, un autovadītājam tika uzlikts sods par bīstamu manevru veikšanu. Šāda rīcība tiek uzskatīta par krimināli sodāmu, un policijas amatpersonas norāda, ka dronu izmantošana ļauj ātri un efektīvi fiksēt šādus pārkāpumus, līdz ar to uzlabojot ceļu drošību.

Sabiedrības apziņas celšana

Policija aicina autovadītājus būt apdomīgiem un ievērot ceļu satiksmes noteikumus, īpaši pie dzelzceļa pārbrauktuvēm. Publicējot drona video un informāciju par šādiem pārkāpumiem, Varsts policija cer palielināt sabiedrības apziņu par drošības jautājumiem uz ceļiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas