• 2024. gada 3. septembris 14:41
  • Delfi
  • 9

Politiķiem nav jājaucas "airBaltic" biznesa plānos, pauž Siliņa

Ministru prezidentes viedoklis par "airBaltic" nākotni

Ministru prezidente Evika Siliņa trešdien, 3. septembrī, preses konferencē izteicās par nacionālās aviokompānijas "airBaltic" akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) sekmēm un valdības lēmumiem, kas saistīti ar kompānijas pamatkapitāla samazināšanu. Viņa uzsvēra, ka šis lēmums joprojām var tikt mainīts atkarībā no IPO veiksmīguma.

Politikāņu iejaukšanās jautājums

Siliņa arī komentēja valdības iepriekšējo lēmumu par aviokompānijas pamatkapitāla samazināšanu, norādot, ka politiķiem nav jājaucas "airBaltic" biznesa plānos. Šis apgalvojums uzsver nepieciešamību ļaut uzņēmumiem strādāt patstāvīgi, nevis iejaukties to stratēģiskajā plānošanā.

Aviokompānijas stratēģiskā nozīme Latvijā

"airBaltic" ir ne tikai būtiska nacionālā aviokompānija, bet arī svarīgs ekonomikas dzinējspēks Latvijā. Tāpēc jebkādi valdības lēmumi, kas ietekmē tās darbību, prasa rūpīgu izvērtēšanu un asu diskusiju par to, kā šie lēmumi var ietekmēt uzņēmuma attīstību un Latviijas transporta sektoru kopumā. Siliņas vārdi liecina, ka valdība apzinās šo jautājumu nozīmību.

Secinājumi par turpmāko rīcību

Lēmums par "airBaltic" nākotni paliek atkarīgs no tā, kā uzņemšanās darbosies tirgū un cik veiksmīgi tiks īstenots IPO. Politiskā iesaistīšanās šajā procesā tiek uzskatīta par nevēlamu, un ir skaidrs, ka, lai nodrošinātu uzņēmuma ilgtermiņa stabilitāti, ir nepieciešama skaidra un neatkarīga uzņēmējdarbības vide.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas