Portālā "Latvija.lv" ieviesīs izmaiņas, kas tieši var skart daļu valsts iedzīvotājuLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 13:41
  • NRA
  • 5

Portālā "Latvija.lv" ieviesīs izmaiņas, kas tieši var skart daļu valsts iedzīvotāju

Izmaiņas portālā "Latvija.lv"

No nākamā gada 1. janvāra portālā "Latvija.lv" gaidāmas būtiskas izmaiņas, kas tieši ietekmēs daļu Latvijas iedzīvotāju. Saskaņā ar Valsts digitālās attīstības aģentūras pārstāvja Kristapa Prēdeļa sniegto informāciju, lietotāji vairs nevarēs pieslēgties portālam, izmantojot banku izsniegtos internetbanku autentifikācijas līdzekļus.

Kā izmaiņas ietekmēs iedzīvotājus?

Šīs izmaiņas var radīt jūtamas sekas tiem iedzīvotājiem, kuri līdz šim pieraduši pie ērtas piekļuves valsts pārvaldes pakalpojumiem, izmantojot savas banku autentifikācijas metodes. Daži lietotāji var saskarties ar grūtībām, meklējot alternatīvas autentifikācijas iespējas, kas varētu radīt papildu slogu, it īpaši vecāka gada gājuma cilvēkiem vai tiem, kam nav pieredzes ar digitālajiem risinājumiem.

Alternatīvas autentifikācijas metodes

Lai nodrošinātu piekļuvi portālam "Latvija.lv", iedzīvotājiem būs jāizvēlas citas autentifikācijas metodes. Piemēram, valdība aicina lietotājus apsvērt iespēju izmantot eID kartes un mobilās lietotnes, kas piedāvā drošu un ērtu piekļuvi valsts pārvaldes pakalpojumiem. Tādējādi būs svarīgi informēt sabiedrību par pieejamajām iespējām un to izmantošanu.

Uzņēmumu un institūciju loma

Valsts pārvaldes institūcijām un uzņēmumiem būs jāuzņemas atbildība, lai nodrošinātu sabiedrības informētību par izmaiņām un jaunajām autentifikācijas metodēm. Organizācijas var rīkot informatīvas kampaņas, sniedzot skaidrojumu, kā izmantot jaunos risinājumus, kā arī sniedzot tehnisko atbalstu,useriem.

Nobeigums

Neskatoties uz iepriekšminētajām grūtībām, izmaiņas portālā "Latvija.lv" var būt arī pozitīvas, jo varētu uzlabot drošību un aizsardzību pret krāpniecības gadījumiem. Tomēr ir svarīgi, lai valdība un attiecīgās institūcijas rūpīgi plānotu šo pāreju un ņemtu vērā sabiedrības vajadzības, lai nodrošinātu pēc iespējas vienkāršāku un bezrūpīgāku pāreju uz jaunajiem autentifikācijas risinājumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas