• 2024. gada 20. augusts 12:28
  • Delfi
  • 9

"Printful" zvaigznes stāstu atkārtot ir daudz grūtāk. Kur kavējas Latvijas vienradži?

Printful – Latvijas vienradžu leģenda

Latvijas uzņēmums "Printful" ir kļuvis par vienīgo "vienradzi" šajā Baltijas valstī, radot ievērojamu interesi gan vietējā, gan starptautiskā līmenī. Dibināts 2013. gadā, "Printful" ir izveidojis sevi kā vadošu uzņēmumu drukas un piegādes risinājumu jomā, piedāvājot pasūtījuma produktus tiešsaistes tirgotājiem visā pasaulē. Tomēr, neskatoties uz šo panākumu, daudzi uzdot jautājumu – kur palikuši citi Latvijas vienradži?

Giraffe360 – nākamais potenciālais vienradzis

Pagājušā gada septembrī investīciju eksperti izteica cerības, ka jauns uzņēmums "Giraffe360" varētu sekot "Printful" pēdām. Šis Latvijas jaunuzņēmums izstrādā mākslīgā intelekta bāzes video un foto uzņemšanas kameras, kas ir īpaši piemērotas nekustamā īpašuma nozarei. Ar jauniem risinājumiem un inovācijām "Giraffe360" piesaista investorus un potenciālās sadarbības iespējas, taču, vai tas spēs sasniegt vienradža statusu?

Kur kavējas Latvijas vienradži?

Neskatoties uz labvēlīgo biznesa vidi un augošo start-up ekosistēmu, Latvijas jaunuzņēmumiem joprojām ir grūtības sasniegt vienradža statusu. Šīm grūtībām var būt vairākas nopietnas saknes, tostarp ierobežots investīciju apjoms, vāja starptautiskā konkurētspēja un tehnoloģisko inovāciju trūkums. Kā rezultātā, daudzi potenciālie vienradži neiztur drukas un tirgus prasības tajā pašā līmenī, kā to izdarījis "Printful".

Atbalsta nozīme un nākotnes perspektīvas

Lai veicinātu Latvijas jaunuzņēmumu izaugsmi, ir nepieciešama spēcīgāka atbalsta sistēma. Tas var ietvert ne tikai finansējumu, bet arī mācības, mentorēšanu un iespēju piedalīties starptautiskās izstādēs un konkurencēs. Ja Latvijas uzņēmumi spēs to panākt, nākotnē mēs varētu redzēt vairāk jaunizveidotu "vienradžu", kas attīstīsies un veicinās valsts ekonomiku. Kopumā "Printful" ir kļuvusi par paraugu citiem jaunuzņēmumiem, taču Latvijas ekosistēma steidzami nepieciešama jaunas idejas un jauni grāmatveži, lai izvairītos no stagnācijas un uzsāktu jaunu vienradžu stāstu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas