Privātie klubi Rīgā vaino pašvaldības sporta skolas konkurences kropļošanā, vēlas lielāku atbalstu
Sports
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 17:24
  • LSM
  • 3

Privātie klubi Rīgā vaino pašvaldības sporta skolas konkurences kropļošanā, vēlas lielāku atbalstu

Privāto klubu bažas par konkurenci

Privātie sporta klubi Rīgā pauž sašutumu par to, kā pašvaldību sporta skolu sistēma kropļo sporta konkurenci valstī. Saskaņā ar klubu pārstāvju teikto, šāda situācija kavē ne tikai viņu attīstību, bet arī traucē sporta tradīciju stiprināšanu Latvijā.

Vājās tradīcijas un to sekas

Viens no lielākajiem klupšanas akmeņiem, ar ko saskaras sporta klubi, ir vājās sporta tradīcijas. Latvijā, atšķirībā no daudzām citām Eiropas valstīm, kur sporta apguve bieži norit privātu klubu ietvaros, lielākā daļa bērnu sportā uzsāk savu ceļu tieši pašvaldību sporta skolās. Šis modelis ir radījis situāciju, kurā sporta skolu absolventi bieži sastopas ar grūtībām turpināt savu sporta karjeru.

Atbalsta trūkums un nākotnes perspektīvas

Privātie klubi lūdz lielāku atbalstu no valsts un pašvaldībām, lai radītu labvēlīgāku vidi sporta attīstībai. Iespēja bērniem un jauniešiem turpināt sportot privātos klubos pēc sporta skolu pabeigšanas varētu veicināt ne tikai individuālo sportistu attīstību, bet arī kopējo sporta kultūru Latvijā. Klubi ir pārliecināti, ka, uzlabojot sadarbību ar pašvaldībām, varētu izveidot spēcīgu un konkurētspējīgu sporta vidi.

Secinājumi

Rīgā privāto sporta klubu un pašvaldību sporta skolu attiecības ir aktuāla tēma, kas prasa steidzamu risinājumu. Sporta klubi vēlas strādāt kopā ar pašvaldībām, lai izveidotu jaunus atbalsta mehānismus un veicinātu veselīga sporta vide izveidi bērniem un jauniešiem. Sadarbībā var būt pamats uzveikt konkurences kropļojumus un stiprināt sporta tradīcijas, kas ilgtermiņā kalpos visai sabiedrībai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas