"Prometey" mācība, tukšais superkauss, Rīgas VEF un Zeļļu strīdi – kas gaidāms pašmāju basketbolā?Basketbols/Sports/Aizmugure
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 19. septembris 15:38
  • Delfi
  • 11

"Prometey" mācība, tukšais superkauss, Rīgas VEF un Zeļļu strīdi – kas gaidāms pašmāju basketbolā?

Sezona sākas ar jauniem izaicinājumiem

Latvijas Basketbola līga (LBL) un apvienotā Latvijas un Igaunijas līga (LIBL) ir devušas startu jaunajai sezonai, un basketbola fani ir gatavi sekot līdzi saviem favorītiem. Drīzumā, lai aizstāvētu valsts godu, Latvijas čempioni arī dosies pie FIBA Čempionu līgas spēlēm. Tomēr, neraugoties uz gaidāmajām sacensībām, šajā rudens sezonā atmosfēra laukumos ir ne tikai sportiska, bet arī pilna spriedzes.

Tukšais superkauss un klubu strīdi

Latvijas basketbola sabiedrība šonedēļ piedzīvoja vilšanos, kad Baltijas Superkauss "Arēnā Rīga" notika priekšā tukšām tribīnēm. Cik nu varēja spriest pēc apmeklētības, basketbola entuziasti nav apmierināti ar visu, kas notiek ārpus laukuma. Klubu funkcionāri, tostarp Rīgas "VEF" prezidents Gatis Jahovičs, sociālajos tīklos uzsākuši aktīvu diskusiju par Rīgas domes piešķirtā finansējuma sadali, izsaucot asu reakciju un dažādus viedokļus par to, kuram nākas pienākums un kuram jāsaņem atbalsts.

Mētra un Jahoviča viedokļi

Raidījumā "Aizmugure" Latvijas Basketbola savienības (LBS) līgu direktors Salvis Mētra un "VEF Rīga" prezidents Gatis Jahovičs piedalījās diskusijā, kurā tika apspriesta situācija, ar kādu pašmāju basketbols saskaras šobrīd. Mētra uzsvēra, ka būtiski ir nākt kopā un risināt strīdus konstruktīvā gaisotnē, kas būs izšķiroša nākotnes panākumiem.

Ko sagaidīt nākotnē?

Pats galvenais jautājums, kas ir svarīgs gan klubu vadībai, gan spēlētājiem, ir kā šie strīdi ietekmēs sezonas gaitu un klubu sniegumu gan iekšzemē, gan starptautiskā līmenī. Lielajam basketbolam Latvijas un Igaunijas līgā arī nākotnē būs vajadzīga stabilitāte un atbalsts no izpildvaras. Kamēr kaislības un strīdi turpinās, Latvijas basketbols gaida nozīmīgus panākumus un jaunas virsotnes.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas