• 2024. gada 16. septembris 17:00
  • NRA
  • 5

Putins devies uz Mongoliju, lai saņemtu šamaņu svētību kodolieroču izmantošanai

Putina ceļojums uz Mongoliju

Pēdējā laikā arvien vairāk uzmanības pievērsta Krievijas prezidenta Vladimira Putina ceļojumam uz Mongoliju, kas notika septembra sākumā. Kaut arī oficiāli tika paziņots par ekonomiskajiem un kultūras sakariem, bijušais izdevuma “Kommersant” žurnālists Mihails Žigars ir dalījies ar informāciju, kas norāda uz citu ceļojuma mērķi.

Šamaņu svētības meklējumi

Saskaņā ar Žigara sniegto informāciju, Putina reiss uz Mongoliju bija vērsts uz tikšanos ar šamaņiem un citiem kulta pārstāvjiem. Šāda rīcība uzdod jautājumus par Krievijas prezidenta pārdomām par kodolieroču izmantošanu un nepieciešamību saņemt simbolisku svētību no garīgām autoritātēm. Šamanisms, cilšu ticības sistēma, ir dziļi iesakņojies Mongolijas kultūrā un vēsturē, piedāvājot spēcīgu garīgo atbalstu saviem sekotājiem.

Starptautiskie komentāri

Pasaules mediji un analītiķi ir sākuši izteikt savus uzskatus par šo neparasto lēmumu, atzīmējot, ka Putina vēlme saņemt šādus svētību var liecināt par viņa nedrošību un nepieciešamību meklēt garīgu atbalstu attiecībā uz kodolpolitiku. “Der Spiegel” norāda, ka šāda pieeja var radīt bažas ne tikai Krievijā, bet arī visā pasaulē, ņemot vērā kodolieroču potenciālo draudu.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Putina ceļojums uz Mongoliju un viņa interesēšanās par šamaņu praksēm var tikt uzskatīts par vēl vienu neparastu lēmumu, kas raksturo mūsdienu politiku un diplomātiju. Šis notikums varētu kalpot kā signāls par gaidāmajām pārmaiņām Krievijas ārpolitikā, kā arī par tās attieksmi pret kodolieročiem. Turpmākos mēnešus un gadus redzēsim, kā šī tikšanās ietekmēs Krievijas stratēģiju un globālo ainavu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas