• 2024. gada 16. septembris 16:38
  • TV3
  • 5

Putins paplašina Krievijas armijas rindas līdz 1,5 miljoniem kareivju

Putina lēmums par armijas paplašināšanu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 30. oktobrī parakstīja dekrētu, kas paredz Krievijas armijas karavīru skaita palielināšanu par 180 tūkstošiem. Šis lēmums ir daļa no valsts stratēģijas, lai stiprinātu militāro spēku un nodrošinātu lielvalsts drošību. Pēc šīs palielināšanas Krievijas armijai būs kopumā 1,5 miljoni aktīvā dienesta kareivju.

Motīvi aiz armijas stiprināšanas

Speciālisti uzskata, ka šī armijas palielināšana ir atbilde uz ģeopolitisko spriedzi un drošības izaicinājumiem, ar kuriem Krievija sastopas. Saskaņā ar analītiķu novērojumiem, Putina valdība cenšas radīt plašāku militāro klātbūtni, kas varētu palīdzēt nostiprināt Krievijas ietekmi gan reģionā, gan globālā mērogā.

Reaģēšana starptautiskajā sabiedrībā

Starptautiskā sabiedrība un analītiķi ir uztraukti par šo lēmumu, norādot, ka tas var palielināt spriedzi starp Krieviju un Rietumvalstīm. Daudzi eksperti prognozē, ka šis solis var radīt jaunas militārās sacensības un konfliktiem pakļautas zonas, jo citi valstu spēki var reaģēt ar savu armiju stiprināšanu.

Pārdomas par nākotni

Tāpat uzsvērts, ka Krievijas armijai būs jārisina arī iekšējie izaicinājumi, tajā skaitā resursu sadale un karavīru sagatavošana. Jaunās militārās stratēģijas rezultāti var parādīties tikai laika gaitā, taču viens ir skaidrs – Krievija turpina fokusēties uz savu militāro spēku palielināšanu un nostiprināšanu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas