PVD pārbaudīs piena zīmola "Alma" produkta iepakojuma marķējuma atbilstību ES normatīviemEkonomika/Eiropas ziņas
Foto un virsraksts: Delfi

PVD pārbaudīs piena zīmola "Alma" produkta iepakojuma marķējuma atbilstību ES normatīviem

PVD uzsāk pārbaudes piena zīmolam "Alma"

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ir paziņojis par plānoto pārbaudi Igaunijas uzņēmuma "Valio Eesti" piena zīmola "Alma" produktu iepakojuma marķējuma atbilstībai Eiropas Savienības (ES) normatīviem. Šī pārbaude norisināsies, ņemot vērā nesenāko informāciju par iespējamiem neatbilstībām marķējuma prasībām.

Marķējuma atbilstības nozīme

Marķējuma atbilstība ir būtiska ne tikai, lai nodrošinātu patērētāju drošību, bet arī ievērotu ES regulas prasības, kuras nosaka skaidras un precīzas informācijas nodrošināšanu par pārtikas produktiem. PVD Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja Vineta Grīnberga uzsver, ka ir svarīgi īstenot šādas pārbaudes, lai novērstu iespējamos maldinošos marķējumus, kas var ietekmēt patērētāju izvēles.

Uzņēmuma reakcija

Ar šo ziņu Igaunijas uzņēmums "Valio Eesti" ir aicināts sniegt papildus informāciju par savu produktu marķējumu un nodrošināt, ka visi produkti atbilst noteiktajiem standartiem. Uzņēmumam ir svarīgi saglabāt uzticību patērētāju acīs, un tāpēc tam ir jāveic visi nepieciešamie pasākumi, lai atrisinātu radušās problēmas.

Turpmākie soļi

PVD turpinās uzraudzību un, ja tiks konstatēti pārkāpumi, tas var novest pie sankcijām pret uzņēmumu. Pārbaudes rezultāti tiek gaidīti tuvākajās nedēļās, un PVD solījis informēt sabiedrību par secinājumiem, kas var ietekmēt šo zīmolu un tā produktus tirgū. Svarīgi ir arī sekot līdzi informācijai par citiem pārtikas zīmoliem, lai nodrošinātu patērētāju interešu aizsardzību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas