Rabarberu liķierisZiņas
Foto un virsraksts: Diena
  • 2025. gada 26. aprīlis 18:00
  • Diena
  • 28

Rabarberu liķieris

Rabarberu dārzos tuvojas ražas laiks

Pavisam drīz rabarberu dārzos būs vairāk, nekā spēsim tos apēst plātsmaizēs un citos desertos. Šis laiks ir īstais mirklis, kad izpausties radoši, izmantojot dārzeņu, ko bieži vien uzskata par zāli. Rabarberu gurķošanās un bagātīgais aromāts ļauj radīt ne tikai gardus ēdienus, bet arī dzērienus, kas var kļūt par īstu vasaras favorītu.

Kāpēc izvēlēties rabarberu liķieri?

Viena no iespējām, kā izmantot šo sezonālo dārzeņu, ir pagatavot liķieri. Šis dzēriens ne tikai lieliski garšo, bet arī papildina maltītes un kokteiļus ar savu skābeno garšu un košo krāsu. Rabarberu liķieris ir pavasarīgs un aromātisks, kas spēj atsvaidzināt jebkuru pasākumu vai svinību.

Vienkārša rabarberu liķiera recepte

Lai izbaudītu šo sezonālo gardumu, piedāvāju vienkāršu recepti: **Sastāvdaļas:** - 500 g rabarberu - 500 ml degvīna vai citrona spirta - 300 g cukura - 1 litres ūdens - Kanēļa nūjiņa (pēc vēlēšanās) **Pagatavošana:** 1. Rabarberus sagrieziet mazos gabaliņos un lieciet bļodā. 2. Pievienojiet cukuru un labi samaisiet, lai rabarberi izdalītu sulu. 3. Pievienojiet ūdeni un kanēļa nūjiņu, ja vēlaties, un vāriet uz lēnas uguns aptuveni 10 minūtes. 4. Noņemiet no uguns un atdzesējiet. 5. Pievienojiet degvīnu un labi samaisiet. 6. Pārlejiet maisījumu stikla pudelēs un ļaujiet atpūsties vēsā vietā vismaz divas nedēļas. Šāda veida liķieris ir ne tikai garšīgs, bet arī lieliski noderēs kā dāvana vai svētku dzēriens. Izmantojiet to, lai pagatavotu vasarīgus kokteiļus vai kā piedevu desertiem. Rabarberu sezona ir īslaicīga, tāpēc neizlaidiet iespēju pagatavot šo unikālo dzērienu mājās!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas