«Rere grupas» uzņēmumi kavē darbus būvobjektos; tas neattur no jauna daudzmiljonu līguma
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 19:50
  • LSM
  • 3

«Rere grupas» uzņēmumi kavē darbus būvobjektos; tas neattur no jauna daudzmiljonu līguma

Rere grupas problēmas būvniecībā

«Rere grupas» uzņēmumi saskaras ar nopietnām problēmām būvobjektos, kas ietekmē projektu izpildi un laika grafiku. Aizvadītajā mēnesī Nodrošinājuma valsts aģentūra bija spiesta lauzt līgumu ar „Rere būve”, jo uzņēmums nespēja nodrošināt nepieciešamos darba tempus, lai ugunsdzēsēji varētu pārcelties uz jaunajiem depo. Šī situācija rada bažas ne tikai attiecībā uz konkrēto projektu, bet arī par citiem objektu nosacījumiem, kuros iesaistīti «Rere grupas» uzņēmumi.

Trūcīgs resursu piesaistes process

Problēmas ar termiņu ievērošanu un resursu piesaisti ir konstatētas vairākos būvobjektos, kuros iepirkumus ir vinnējuši AS «Rere grupa» uzņēmumi. Pasūtītāji atzīst, ka šī situācija ir radījusi nepieciešamību pēc alternatīviem risinājumiem. Daži no tiem pat piesaista apakšuzņēmējus, slēdzot trīspusējus līgumus, lai nodrošinātu, ka objektos ir kāds, kas vispār strādā.

Jauni daudzmiljonu līgumi neraugoties uz problēmām

Interesanti, ka, neskatoties uz esošajām grūtībām un iepriekšējo līgumu laušanu, «Rere grupas» uzņēmumi turpina konkurēt par jauniem daudzmiljonu līgumiem. Tas raisa jautājumus par iespējamo kvalitāti un spējām izpildīt nosacījumus, ja iepriekšējie projekti nav bijuši veiksmīgi. Pasūtītājiem ir jābūt uzmanīgiem, izvēloties savu partneri, ņemot vērā esošā darba izpildes pieredzi un reputāciju.

Secinājums

Neskatoties uz grūtībām, kas saistītas ar AS «Rere grupa», uzņēmumiem joprojām ir iespējas tiek pie jauniem līgumiem. Tomēr bija jāizvērtē riski un jānodrošina, ka nākamajos projektos prasības tiks ievērotas un dzīves kvalitāte netiks apdraudēta. Būvniecības nozare saskaras ar izaicinājumiem, un vajadzīgas efektīvas stratēģijas, lai izvairītos no iepriekšējo problēmu atkārtošanās.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas