Rēzija Kalniņa: Vēlos atbrīvoties no pagātnes attiecībāmCilvēki, kas iedvesmo
Foto un virsraksts: NRA
  • 2024. gada 27. septembris 08:03
  • NRA
  • 21

Rēzija Kalniņa: Vēlos atbrīvoties no pagātnes attiecībām

Rēzija Kalniņa un jauniestudējums «4»

Mūzikas un drāmas telpā «OratoriO» šobrīd ir skatāms jauns un provokatīvs izrāde «4», kuru veidojusi talantīgā režisore un telpas vadītāja Rēzija Kalniņa. Šis darbs ne vien spilgti atklāj divu cilvēku attiecību dinamiku, bet arī mudina skatītājus aizdomāties par to, kā pagātnes pieredze ietekmē mūs šodien.

Atklāts dvēseles striptīzs

Rēzija Kalniņa raksturo šo jauniestudējumu kā «mūsu visu dvēseles striptīzu». Šis apzīmējums atspoguļo ne tikai intimitāti un iekšējo pasauli, bet arī skarbo patiesību, kas piemīt attiecībām. Kalniņa uzsver, ka izrāde ir ne tikai personisks stāsts, bet arī Universāls, jo katram var būt savs priekšstats par mīlestību un attiecību izaicinājumiem.

Atbrīvošanās no pagātnes

Rēzija Kalniņa atklāj, ka ar šo izrādi viņa centusies atbrīvoties no visām savām pagātnes attiecībām. Viņa neslēpj, ka tajās bijusi arī vardarbība, tādēļ šis darbs kalpo ne tikai kā mākslas darbs, bet arī kā terapija. Kalniņa cer, ka izrāde dos iespēju ne tikai sev, bet arī citiem skatītājiem apzināties un izstrādāt savus dēmonus.

Paredzēta plaša rezonanse

Izrāde «4» ir radīta, lai rosītu diskusiju par attiecību sarežģītību un emocionālo izaicinājumu. Kalniņa uzsver, ka sabiedrībā ir nepieciešams runāt par šādām tēmām, jo tās pieskaras visiem, neatkarīgi no dzīves pieredzes. Jauniestudējuma mērķis ir ne tikai izglītot, bet arī dot spēku pārdomāt un mainīt attiecības, kas var būt toksiskas vai ievainojošas. Hercogienes Rēzijas Kalniņas radītā «4» izrāde ir soli pretī atklātībai un apzināšanai, atgādinot mums, ka katrs stāsts ir vērts izstāstīt, un katram pieder tiesības dzīvot bez vardarbības un emocionālām traumām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas