• 2024. gada 16. septembris 15:34
  • NRA
  • 5

Rīgā izveidots vēl viens mežaparks

Rīgā izveidots jauns mežaparks

Rīgā ir ieviests jauns mežaparks – Anniņmuižas mežā –, kas ievērojami paplašina zaļās zonas galvaspilsētā. Šis lēmums ir pieņemts, balstoties uz Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļas sniegto informāciju par spēkā stājušiem saistošajiem noteikumiem, kuros noteikta mežaparka izveidošana.

Meža parks – atpūtas vieta rīdziniekiem

Jaunais mežaparks sniegs rīdziniekiem iespēju baudīt dabu un gūt atsvaidzinājumu no pilsētas ieņemts ikdienas. Anniņmuižas mežs jau iepriekš bija pazīstams ar savu ainaviskumu un bioloģisko daudzveidību, un tagad tas tiks saglabāts un attiecīgi iekārtots atpūtai.

Zaļais plāns un ilgtspējība

Mežaparka izveide ir daļa no Rīgas pašvaldības ilgtermiņa plāna, kurā akcentēta zaļo teritoriju attīstība un saglabāšana. Pašvaldība uzsver, ka tā ir apņēmusies veicināt ilgtspējīgu attīstību, un šis jauniem mežaparks ir solis virzienā uz tīrāku un veselīgāku pilsētu.

Kādas aktivitātes gaidāmas mežaparkā?

Anniņmuižas mežaparkā ir plānots izveidot vairākas atpūtas zonas, pastaigu takas un sporta laukumus, kas piedāvās iespējas gan ģimenēm, gan individuāliem apmeklētājiem. Pašvaldība aicina rīdziniekus aktīvi izmantot jauno teritoriju un piedalīties tās tālākā attīstībā.

Kopā veidojot zaļāku nākotni

Šī iniciatīva iepriecina ne tikai rīdziniekus, bet arī vides aizsardzības atbalstītājus. Rīgas pašvaldība aicina visus iedzīvotājus iesaistīties mežaparka kopšanā un saglabāšanā, lai kopā varētu veidot zaļāku un tīrāku nākotni mūsu galvaspilsētai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas