Rīgā ugunsgrēkā dārza mājā gāja bojā cilvēksKriminālziņas
Foto un virsraksts: VS
  • vakar 12:27
  • VS
  • 4

Rīgā ugunsgrēkā dārza mājā gāja bojā cilvēks

Traģēdija Rīgā: Ugunsgrēks dārza mājā pārvēršas par letālu notikumu

Sestdien Rīgā, pie Daugavgrīvas šosejas, ugunsgrēka rezultātā dārza mājā ar platību 25 kvadrātmetri gāja bojā cilvēks. Šis traģiskais incidents atklāj ugunsgrēku bīstamības un nolaidības jautājumus, kas bieži tiek piemirsti ikdienā.

VUGD Reakcija un Papildus Incidences

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu par šo ugunsgrēku plkst. 10.40, laika posmā, kad tika ziņots par degošu divu stāvu dzīvojamās mājas ar piebūvi 320 m² platībā. Ugunsdzēsības operācijas gaitā cieta viens ugunsdzēsējs, kurš tika nogādāts ārstniecības iestādē.

Brocēnu Notikumi un Glābšanas Darbi

Tajā pašā dienā tika saņemts izsaukums uz Saldus novada Brocēniem, kur otrā stāva dzīvoklī piecu stāvu mājā degusi sadzīves mantas platībā 1,5 m². Ugunsdzēsēji operatīvi rīkojās, izmantojot glābšanas masku, izglābjot cilvēku no degošā dzīvokļa balkona. Pirms VUGD ierašanās 12 cilvēki paspēja evakuēties paši.

Pēdējie Incidences Latvijas reģionos

Tāpat vakar vakarā notikusi izsaukums uz Jelgavas ielu Kuldīgā, kur divstāvu mājā dūmu detektors bija nostrādājis nepareizas apkures ierīces ekspluatācijas rezultātā. Trīs cilvēki veiksmīgi evakuējās no ēkas pirms ugunsdzēsēju ierašanās, un degšanu netika konstatēta.

Kopējais Izsaukumu Skaits un Aicinājums Uzmanībai

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma kopumā 47 izsaukumus, no kuriem 11 bija saistīti ar ugunsgrēku dzēšanu. Tāpat 21 izsaukums tika saņemts uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi izrādījās maldinājumi. Šie notikumi uzsver nepieciešamību būt modriem un uzmanīgiem, īpaši saistībā ar ugunsdrošību ikdienā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas