• 2024. gada 12. septembris 21:00
  • NRA
  • 8

"Rīgas metropole" aicina atgriezties pie agrākā IIN ieņēmumu sadalījuma proporcijas

Rīgas metropole aicina atgriezties pie agrākā IIN ieņēmumu sadalījuma

Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienība "Rīgas metropole" izteikusi satraukumu par plānotajām izmaiņām darbaspēka nodokļos, norādot uz iespējamu negatīvu ietekmi uz pašvaldību budžetiem. Šīs izmaiņas, pēc apvienības ekspertu domām, varētu ievērojami samazināt finansiālo atbalstu, kas nepieciešams sabiedrisko pakalpojumu nodrošināšanai.

Izmaiņu sekas pašvaldību budžetiem

"Rīgas metropole" norāda, ka plānotās nodokļu izmaiņas var novest pie budžeta samazināšanās, kas apgrūtinās pašvaldību spēju finansēt nepieciešamos projektus un attīstību. Pašvaldību vadītāji uzsver, ka agrākais ieņēmumu sadalījums veicināja labvēlīgu attīstības vidi, kas tagad var tikt apdraudēta.

Piedāvājums atgriezties pie agrākā modeļa

Apvienība aicina valdību pārskatīt plānoto nodokļu reformu un atgriezties pie agrākās IIN ieņēmumu sadalījuma proporcijas. "Rīgas metropole" uzskata, ka šī pieeja palīdzēs saglabāt stabilus ieņēmumus pašvaldību budžetos un nodrošinās nepieciešamos līdzekļus, lai turpinātu attīstīt infrastruktūru un sniegt sabiedriskos pakalpojumus.

Reakcija no pašvaldību vadītājiem

Daudzi Rīgas un Pierīgas pašvaldību vadītāji pauduši atbalstu "Rīgas metropole" iniciatīvai. Viņi uzsver, ka nodokļu stabilitāte ir būtiska publisko pakalpojumu kvalitātes nodrošināšanai un ilgtermiņa attīstības stratēģiju īstenošanai. Turklāt, atgriešanās pie agrākā modeļa varētu veicināt labāku sadarbību starp valsti un pašvaldībām.

Nākotnes redzējums

"Rīgas metropole" turpinās uzraudzīt situāciju un aktīvi strādās pie risinājumiem finansiālās situācijas uzlabošanai. Pašvaldību apvienība uzsver, ka stabils un ilgtspējīgs budžets ir būtisks, lai nodrošinātu labklājību un izaugsmi gan Rīgā, gan Pierīgā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas