• 2024. gada 12. augusts 14:29
  • TV3
  • 6

Rīgas osta paplašina stividoruzņēmumu klasteri – kravu operācijas uzsāk SIA "Ekogiria"

Rīgas osta paplašina stividoruzņēmumu klasteri

Rīgas osta ir kļuvusi par jauno stividoruzņēmumu klastera dalībnieci, pievienojot SIA “Ekogiria”, kas specializējas lejamkravu apkalpošanā. Šis jaunais uzņēmums ir nozīmīgs solis ostas attīstībā, paplašinot piedāvājumu un nostiprinot valsts loģistikas infrastruktūru.

Pirmais kuģis – tankeris “Johann Essberger”

SIA “Ekogiria” uzsāka savu darbību Rīgas ostā, apkalpojot pirmo kravas kuģi – tankeri “Johann Essberger”. Šis kuģis nesen devās ceļā uz Roterdamu, transportējot iespaidīgus 4200 tonnu biodegvielas. Šī darbība ne tikai apliecina “Ekogiria” spēju nodrošināt efektīvas un drošas kravu operācijas, bet arī uzsver biodegvielas lomu mūsdienu transporta nozarē.

Nākotnes plāni un attīstība

SIA “Ekogiria” plāno veikt regulāras kravu pārvadāšanas operācijas no saviem termināliem Rīgas ostā. Nākotnē ir paredzēts nosūtīt šādu apjoma kravu reizi mēnesī, kas liecina par uzņēmuma ambiciozajiem plāniem un vēlmi kļūt par nozīmīgu spēlētāju Baltijas jūras reģionā. Šī stratēģija ne tikai palielinās Rīgas ostas kravu apgrozījumu, bet arī veicinās biodegvielas un ilgtspējīgu resursu izmantošanu.

Noslēgumā

Rīgas osta, paplašinot savus stividoruzņēmumu klasterus ar jaunām un inovatīvām kompānijām kā SIA “Ekogiria”, veicina ne tikai ekonomisko izaugsmi, bet arī ilgtspējīgas attīstības principus. Šādas iniciatīvas ir būtiskas, lai nostiprinātu Rīgas ostas pozīciju starptautiskā loģistikas tirgū un veicinātu draudzīgākas vides radīšanu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas